gAuto

Nici bine nu s-a terminat scandalul Dieselgate în care Volkswagen a fost prinsă fraudând rezultatele testelor antipoluare pe motoarele diesel în perioada 2005 – 2015, că unul nou se iveşte la orizont. Procuratura din Stuttgart investighează Daimler AG, proprietara brandului Mercedes-Benz, de emisii poluante excesive la peste 1 milion de maşini diesel vândute în perioada 2008 – 2016.

Procurorii din Stuttgart au percheziţionat în luna mai sediile producătorului auto din Germania, iar în acest moment cel puţin două persoane sunt cercetate penal pentru fraudă. Chiar dacă compania cooperează şi oferă toate informaţiile necesare desfăşurării anchetei, se pare că Daimler AG a “mers prea departe cu interpretarea prevederilor referitoare la tratamentul emisiilor”.

Practic Daimler AG a utilizat pe motoarele diesel OM 642 şi OM 651 un dispozitiv ilegal care permitea obţinerea unor rezultate mai puţin poluante în timpul testelor. Aceste motoare au fost utilizate doar pe maşini Mercedes-Benz comercializate în Europa şi Statele Unite ale Americii.

Conform informaţiilor actuale, procuratura ar avea dovezi clare de încălcare a legii, însă nu se ştie încă dacă legile au fost încălcate cu bună ştiinţă sau Daimler AG a exagerat cu interpretarea regulamentelor oficiale.

Acţiunile Daimler AG au scăzut cu 3%, iar eventualele costuri de reparare a ilegalităţii ar putea depăşi 500 milioane de euro.

Sursa: fortune.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.