Software

Google a lansat în urmă cu doar 3 zile aplicaţia Datally care poate ajuta utilizatorii să economisească traficul de date consumat pe smartphone. Noua aplicaţie monitorizează în permanenţă activitatea device-ului în ceea ce priveşte utilizarea internetului pe mobil, iar în funcţie de datele culese poate oferi recomandări personalizate utilizatorilor.

Datally vă poate spune care aplicaţii consumă mult trafic de date pentru a le închide când nu vă sunt necesare, poate bloca alte aplicaţii să utilizeze conexiunea la internet când acestea rulează în fundal, vă poate avertiza când o aplicaţie a început funcţionează anormal sau vă poate anunţa când o reţea Wi-Fi este în zonă pentru a vă conecta la aceasta.

Conform testelor făcute de Google în ultimele luni, Datally poate reduce consumul de internet pe mobil cu până la 30%. Foarte important de menţionat este faptul că Datally nu are capacitatea să vadă pe ce anume este consumat traficul de date, aceasta ştie doar să monitorizeze efectiv numărul de MB / GB utilizaţi şi atât.

Datally poate fi instalată gratuit din Google Play, iar compania americană lucrează deja la noi caracteristici utile ce vor veni într-un viitor apropiat ca update-uri.

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.