Arhiva

Astăzi, IBM a inaugurat la București un laborator de dezvoltare și testare a echipamentelor software și hardware.  Este primul laborator din Europa de dezvoltare a produselor pentru sisteme de rețea de pe continent. Se numește Bucharest System Laboratory și în cadrul lui vor lucra peste 125 de specialiști in IT.

“Suntem încrezători că noul centru – IBM Bucharest System Laboratory va ajuta clienții IBM să își dezvolte operațiunile mai rapid și să devină mai competitivi”, a menționat Bogdan Balaci, Country General Manager al IBM RomaniaIBM oferă sprijin companiilor și instituțiilor guvernamentale în introducerea unor sisteme de calcul pentru obținerea unei eficiențe operaționale și optimizării activităților, prin reducerea costurilor.

Ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme, prezent și el la deschidere de asemenea a declarat că “inaugurarea IBM Bucharest Systems Laboratory reprezintă un moment semnificativ pentru parteneriatul solid dintre România și IBM. Angajamentul IBM demonstrează faptul că România este o țară sigură pentru investiții, pregătită pentru aplicațiile viitorului și care își va consolida o economie bazată pe cunoaștere, susținută de sisteme de calcul inteligente”.

Cei de la Nokia sigur ar avea ceva de spus cu privire investițiile despre care vorbește domnul Vreme ( hm… ce nume sugestiv). Departe de mine gândul că cei de la IBM nu ar fi profesioniști sau că virgulă calitatea muncii lor este îndoielnică. Și deschiderea laboratorului este un lucru excelent pentru România și avem nevoie de astfel de investiții la noi în țară.  Pun totuși la îndoială capabilitatea noastră să îi menținem pentru o “vreme” aici, măcar. Și dacă nu, măcar să ne spălăm pe mâini discret.

Sursa: Forbes Romania