De ce Apple Watch SE2 mi se pare a fi alegere inspirată în materie de smartwatch-uri pentru iPhone?

30/01/2023

Am un iPhone 12 Pro Max ce l-am lăsat către cineva apropiat și mă gândeam să-i fac o surpriză și să alături de smartphone să vină și un smartwatch de la Apple. Nu deschid cutia Pandorei, dar mi se pare că Apple Watch-urile sunt cea mai bună soluție la nivel de ceas inteligent pentru iPhone. 

Mai rămânea să treacă peste forma pătrățoasă a ceasului, ce știu că nu-i place. Am tras o privire și Apple Watch SE sau SE2 mi se pare a fi una dintre cele mai inspirate alegere. 

Apple Watch SE este propunerea companiei americane pe segmentul smartwatch-urilor cu preț ceva mai accesibil. Primul Apple Watch SE a fost lansat în 2020, iar actualizare numită Watch SE2 a fost lansat în 2022. 

Care sunt diferențele între Apple Watch SE și Watch SE?

Apple Watch SE 2 – alegerea inteligentă în materie de smartwatch-uri pentru iPhone
  • Apple S5 de tip dual-core vs Apple S9 dual-core, ambele cu PowerVR în rol de GPU;
  • localizare prin GPS și GLONASS vs localizare prin GPS, GLONASS, GALILEO și QZSS la modelul mai nou;
  • dimensiuni de 44 x 38 x 10.4 mm și 36 gr. vs 44 x 38 x 10.7 mm și 33 gr. 

Diferența este dat de procesor. Apple Watch SE2 folosește unitatea adusă și pe smartwatch-urile mai scumpe: Apple Watch 8 și Apple Watch Ultra. Ar fi cu 20% mai rapid , adică nu-i cine știe ce diferență și până la urmă. 

Și acum să răspund la întrebarea din titlu: 

  1. Prețul abordabil. Apple Watch SE în versiunea Wi-Fi și fără LTE pornește de la 1200 – 1300 lei vs Apple Watch 8 ce-l găsești de obicei de la 2000 lei în plus;
  2. Experiență de utilizare bună. Mă uitam la recenziile obținute pe eMAG, iar nota este de 4.69 din 61 evaluări vs 4.76 la Apple Watch 7, spre exemplu. Adică cei ce l-au cumpărat îl simt precum celelalte smartwatch-uri Apple, nu simt că s-ar fi făcut cine știe ce concesii;
  3. Suport software. Va primi actualizări de firmware și software de la compania americană pe o perioadă lungă de timp. 

Bineînțeles, sunt curios cum va trece peste cel mai mare neajuns și anume, autonomia de 1 zi. 

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.