Știați că un bot vă poate îmbunătăți jocul de tranzacționare cu Bitcoin? Cel mai probabil cunoașteți câte ceva despre volatilitatea Bitcoin. În unele zile, vă puteți tripla sau dubla investiția. Însă, puteți pierde, de asemenea, într-o secundă toți banii pe care i-ați câștigat tranzacționând Bitcoin.

În prezent, piața criptomonedelor este în mare parte nereglementată. Prin urmare, unii traderi pot influența piața cripto sau pot manipula prețurile în favoarea lor. În consecință, unii oameni pot pierde rapid bani atunci când tranzacționează Bitcoin sau investesc direct în moneda digitală.

Spre deosebire de piața de valori tradițională, piața Bitcoin nu are o oră de închidere. Așadar, funcționează 24/7, iar tranzacționarea manuală poate fi complicată. Bineînțeles, multe persoane nici nu dispun de energia și timpul necesare pentru a tranzacționa manual Bitcoin pe parcursul zilei. Iată că aici intervine un Granimator.

Ce este un bot de tranzacționare?

Cea mai simplă definiție a botului de tranzacționare este un program de calculator care poate tranzacționa automat Bitcoin sau orice altă monedă digitală în numele dvs. Aceasta înseamnă că un bot de tranzacționare poate plasa comenzile de achiziție și vânzare de Bitcoin în timp ce dvs. dormiți, realizând asta în funcție de parametrii specificați de dvs. În plus, frica, lăcomia și alte emoții nu motivează sau influențează un bot, îmbunătățindu-i astfel acuratețea.

În prezent, roboții de tranzacționare realizează aproximativ 70-80% din volumele totale de tranzacționare cu criptomonede. Un bot poate monitoriza, de asemenea, diferite platforme de schimb cripto și poate utiliza reguli predefinite pentru a tranzacționa. Cei mai populari sunt boții de arbitraj, boții de tendințe și boții de împrumut cu monede.

Totuși, boții de tranzacționare au un comision, majoritatea programelor sofisticate fiind costisitoare. De exemplu, puteți plăti între 10 și 100 USD pe lună pentru folosirea unui bot de tranzacționare. Cu toate acestea, această sumă merită pentru oricine este serios în ceea ce privește tranzacționarea cu Bitcoin. Totuși, boții nu sunt 100% perfecți. Prin urmare, vă veți monitoriza contul și veți modifica unele reguli pentru a profita la maxim de activitatea de tranzacționare.

Motive pentru a folosi un bot în tranzacționarea Bitcoin

Bitcoin și alte monede electronice sunt incredibil de volatile. Prețurile lor pot fluctua dramatic în câteva minute. În plus, numeroși investitori doresc să profite de cel mai bun preț Bitcoin din întreaga lume. Aceștia și alți factori combinați pot limita eficiența umană în tranzacționarea criptomonedelor.

De exemplu, este posibil să nu reacționați destul de rapid la modificările de preț pentru a vă optimiza tranzacțiile. De asemenea, timpii de tranzacție și încetinirile de pe platformele de schimb pot spori această problemă. În plus, nu vă puteți dedica tot timpul pentru a tranzacționa Bitcoin, pentru a analiza piața și pentru a determina când să cumpărați sau să vindeți. Pentru acest lucru ar fi nevoie să monitorizați schimburile cripto din întreaga lume non-stop.

Un bot este un instrument automat pentru tranzacționarea și realizarea tranzacțiilor în numele investitorilor umani. Iată principalele avantaje ale utilizării unui bot în tranzacționarea cu Bitcoin.

  • Traderii folosesc boți pentru a beneficia de piața Bitcoin prin tranzacționarea 24/7.
  • Boții reacționează mai repede decât investitorii umani, exploatând astfel cele mai bune oportunități de pe piață.
  • Cei mai mulți investitori nu dispun de timpul adecvat pentru a se dedica analizei pieței și tranzacționării, dar un bot poate face acest lucru.
  • Un bot poate analiza diferite platforme de schimb cripto, ca să observe diferențele de preț și ca să profite de ele.

În esență, un bot Bitcoin analizează datele de pe piață în timp ce prezice riscurile pentru a determina când să cumpere sau să vândă activele cripto. Astfel, monitorizează piața și tranzacționează în condiții specifice de piață. În majoritatea cazurilor, un bot se conectează direct la platforma de schimb cripto pentru a executa tranzacții în momentul cel mai potrivit, predefinit.

Concluzii

Un bot de tranzacționare permite unui trader sau investitor să automatizeze cumpărarea și vânzarea de Bitcoin în funcție de indicatorii tehnici și implementează strategii pentru a obține cel mai mare procent de tranzacții profitabile sau rată de câștig. De exemplu, un bot poate implementa metode precum marcarea graficelor și declanșarea achizițiilor și vânzărilor automate. Oricum, utilizarea sau nu a unui bot de tranzacționare depinde de preferințele fiecărei persoane în parte.

Acest articol este susținut de către Granimator și nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro. 

Categorii: diverse

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.