Smartphone

Săptămâna aceasta Google a lansat oficial noua serie de smartphone-uri Google Pixel 8. Aceasta este formată din două modele, Google Pixel 8 şi Pixel 8 Pro. Le-am detaliat pe fiecare în articole separate la momentul respectiv.

Acest scurt articol este dedicat cifrei 7️⃣ şi a motivelor pentru care aceasta este importantă în cazul celor două smartphone-uri:

  • 7️⃣ ani de suport software – compania americană a confirmat că Google Pixel 8 şi Pixel 8 Pro vor primi 7️⃣ ani de actualizări majore şi update-uri de securitate. Această perioadă este cea mai lungă din lumea producătorilor de telefoane inteligente (inclusiv Huawei sau Apple) şi implică suport activ până în 2030 (există o excepţie, Fairphone, însă aceasta este cantitate neglijabilă);
  • 7️⃣ ani de componente la schimb – Google a anunţat că cele două telefoane vor primi suport hardware tot pentru o perioadă de 7️⃣ ani, adică în toată această perioadă vor exista piese de schimb pentru ele. S-ar părea că în Europa cei de la iFixit se vor ocupa să ţină vie această promisiune a companiei americane.

Observaţi că deşi vorbim de Google Pixel 8 şi Pixel 8 Pro, cifra 7️⃣ este vedeta acestor lansări, o cifră care fără să vrea îşi face prezenţa într-o altă statistică interesantă – Google a reuşit să vândă de la lansarea oficială a seriei Pixel din 2016 şi până în vara lui 2023 (deci până la evenimentul de prezentare a seriei Pixel 8) doar 37️⃣.9 milioane de smartphone-uri Pixel în întreaga lume.

Mulţi ar spune că este bine, însă Apple vinde anual peste 220 de milioane de iPhone-uri.

Via: androidauthority.com