Hardware

Qualcomm Snapdragon 835 este unul dintre cele mai puternice procesoare mobile la ora actuală (dacă nu cel mai puternic) şi chiar dacă a fost prezentat oficial la începutul acestui an, în piaţă există atât de multe device-uri care să îl utilizeze încât le poţi enumera dintr-o singură suflare: Xiaomi Mi 6, Nubiz Z17, OnePlus 5, Sony Xperia XZ Premium, HTC U11 şi Samsung Galaxy S8 / S8 Plus.

Procesul este realizat pe un proces de litografiere de 10 nm, foloseşte nuclee Kryo 280 dezvoltate intern, Adreno 540 ca accelerator grafic şi poate reda clipuri video în format 4K la 60 fps. Qualcomm Snapdragon 835 este cu 27% mai performant şi consumă cu 40% mai puţină energie decât Qualcomm Snapdragon 820.

Dacă iniţial se zvonea că producătorul american ar avea ceva probleme de producţie pentru acest procesor, se pare că lipsa sa din piaţă ar avea altă explicaţie. Qualcomm solicită producătorilor de telefoane inteligente un preţ foarte mare pentru procesorul flagship. Se pare că acesta este cu până la 5 ori mai scump decât un procesor din seria Qualcomm Snapdragon 6xx şi mult mai scump decât era anul trecut Qualcomm Snapdragon 820 (unii spun că ar fi aproape dublu).

Preţul ridicat scade interesul producătorilor care se reorientează către alte variante mai accesibile.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.