Huawei WATCH D a debutat comercial în țara noastră, iar o unitate este testată de către Darius & review-ul va fi gata până la sfârșit de săptămână.

Huawei WATCH D îl găsiți pe Huawei Store. Sosește în varianta de culoare denumită Graphite Black.

O să răspund direct la întrebarea din titlu.

În decembrie 2022, Huawei WATCH D a primit aviz de funcționare de la Ministerul Sănătății din România prin intermediul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale ce atestă faptul că poate fi considerat un dispozitiv medical de tip II, conform aplicației HUAWEI ECG1.

Ceasul are și certificare internațională europeană ce atestă faptul că poate fi utilizat drept dispozitiv medical.

Huawei WATCH D folosește un senzor ECG de înaltă performanță ce generează rapoarte ECG1 pentru tensiunea arterială. Folosește o mică pompă ce aplică o presiune de până la 40 kPa ce garantează că tensiunea arterială poate fi măsurată până la 230 mmHg.

Are 1/6 din dimensiunile unui tensiometru, iar prin tehnologia integrată generează rapoarte comparabile cu cele înregistrate de un tensiometru clasic. Nu numai că face asta, dar a și primit recunoaștere din partea instituțiilor acreditate în acest domeniu.

Pe lângă funcția de tensiometru, Huawei WATCH D are toate funcțiile deja cunoscute de la ceasurile smart ale companiei chineze și aici m-aș referi la cele peste 70 de moduri de antrenament, monitorizarea avansată a somnului, senzor pentru a stabili nivelul de oxigen din sânge. Autonomia ajunge a fi până la 7 zile.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.