Telefoane Mobile

În luna februarie a acestui an LG anunţa în cadrul MWC Barcelona 2019 primul său smartphone 5G: LG V50 ThinQ 5G. Producătorul sud-coreean susţinea că lansarea comercială a device-ului va fi făcută undeva în luna mai, însă ne apropiem deja de luna iulie şi acest lucru nu s-a întâmplat.

De ce se întârzie lansarea ?

Se pare că LG şi Qualcomm au ceva neînţelegeri, unele destul de serioase. Actualul contract de colaborare dintre cele două companii este aproape să expire, iar negocierile pentru unul nou sunt în toi. Până acum LG a plătit sume considerabile pentru a utiliza procesoare Qualcomm, iar în contextul în care tribunalele au decis în mai multe procese că Qualcomm a abuzat de poziţia sa de monopol pentru a cere mai mulţi bani, compania sud-coreeană încearcă să obţină preţuri mai bune în actuala negociere.

Din păcate pentru ei compania americană nu este dispusă să negocieze preţurile, astfel că în acest moment situaţia este una destul de delicată. LG, ca şi restul producătorilor de smartphone-uri, depind de Qualcomm în dezvoltarea telefoanelor cu tehnologie 5G şi nu prea au alte variante.

În Coreea de Sud există deja peste 1 milion de abonaţi 5G, aproape toţi utilizând smartphone-uri Samsung, iar numărul lor creşte rapid. LG a pierdut deja startul în ţara natală şi nu îşi mai permite paşi greşiţi.

Rămâne de văzut cum se va finaliza aceasta dispută, însă în acest moment cea mai plauzibilă soluţie pare aceea ca LG să plătească cât cer cei de la Qualcomm. Alternative oricum nu sunt.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: lg

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.