Testez Samsung Galaxy S23 Ultra de o bună perioadă de timp, știu prieteni din zona de tehnologie ce și l-au achiziționat de când a fost lansat și opiniile lor, dar și ale voastre din secțiunea de comentarii sunt pozitive. Samsung a făcut o treabă excelentă cu noul său vârf de gamă și putem spune că avem deja unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2023. 

O să încerc a prezenta de ce consider că este cel mai bun smartphone Android pe anul în curs. 

 1. Cel mai bun procesor Qualcomm din piață într-o versiune mai puternică pentru Samsung;

Niciun joc din Play Store nu are cum să-i pună probleme, nici din ce se va lansa în următorii 3 – 4 ani

Samsung nu a mai venit cu procesor Exynos pe seria Galaxy S în Europa. A adoptat procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen2. Acordul dintre Qualcomm și Samsung presupune că pe S23 vom descoperi un chipset ceva mai puternic vs ce se oferă concurenței. 

Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 dezvoltat pentru seria Galaxy S23 are un nucleu Cortex-X3 tactat la 3.36 GHz, 2 nuclee Cortex-A715 la 2.8 GHz, alte 2 nuclee Cortex-710 la 2.8 GHz și 3 x Cortex-510 la 2.0 GHz + Adreno 740 în rol de accelerator grafic. 

Da. Trebuie să recunosc că este o combinație hardware reușită, îl ajută și 12 GB RAM + 256 GB stocare de tip UFS 4.0. Reușește să mențină performanță, fără a se supraîncălzi dincolo de limite cumva normale, nu simți că ar intra în thermal throttling. 

 1. Stylus; 

Stylus-ul a rămas în continuare un punct PRO ce nu a fost replicat de către concurență

Este un element diferențiator pe care nu-l găsești la concurență, indiferent că discutăm de smartphone-uri cu Android sau iPhone. Seria Note a înmânat stylus-ul către seria Galaxy S și așa a ieșit un telefon cu specificații de top, cameră foto ce impresionează, software pe măsură și stylus. 

Eu nu îl folosesc așa des, dar cunosc multe persoane ce îl apreciază și îl utilizează. Te ajută să iei notițe pentru că timpul de răspuns de 2.8 ms îți dă impresia că folosești cu un stilou / pix. Cei ce au talent îl pot folosi la desen etc. Sunt o sumă de aplicații ce îl pun în valoare. 

 1. Cel mai bun suport software din universul Android; 

Pe lângă suportul software aș evidenția și conexiunea facilă cu un laptop ce rulează Windows

Primește 4 versiuni Android și suport software pentru 5 ani. Nici măcar Google pe seria Pixel nu reușește să ofere atât de mult suport software pentru smartphone-ul său. Samsung a aruncat mănușa și, momentan, nimeni nu a ridicat-o de jos. 

În fiecare lună a venit câte un update de firmware ce a rezolvat bug-uri și a îmbunătățit stabilitatea sistemului, dar și performanțele oferite la nivel de cameră foto și video. Plus că instalarea update-ului se face rapid, la Pixel 7 Pro nu mai reușeam să-l fac să descarce update-ul până la capăt și să continue procesul, problemă de care la Samsung nu m-am lovit niciodată și nu mă refer strict la Galaxy S23. 

 1. Una dintre cele mai bune camere foto și video a devenit și mai bună! 

Camera foto și video a fost adusă la un nivel superior pe S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra a făcut pasul spre un senzor de 200 Megapixeli, dar rezultatele bune nu vin neapărat de la numărul mare de megapixeli ci de la software-ul din spate ce a fost mai bine implementat. 

Totuși, să prezint pe scurt ce setup a pus Samsung pe Galaxy S23 Ultra: 

 • wide de 200 Megapixeli cu f/1.7 – echivalent 24mm, PDAF multi-direcțional, autofocus prin tehnologia laser și OIS, dimensiune a pixelului de 0.6 microni;
 • periscop de 10 Megapixeli cu f/4.9 – echivalent 230mm, dual pixel PDAF, OIS și zoom optic 10x;
 • tele de 10 Megapixeli cu f/2.4 – echivalent 70mm, dual pixel PDAF, OIS și zoom optic 3x;
 • ultrawide de 12 Megapixeli cu f/2.2 – echivalent 13mm, dual pixel PDAF, dimensiune a pixelului de 1.4 microni și funcția Super Steady video;
 • LED flash;
 • filmează 8K cu 24 / 30 fps, 4K cu până la 60 fps, 1080p cu până la 240 fps sau 960 fps în slow-mo, HDR10+. 

Camera frontală folosește un senzor de 12 Megapixeli cu f/2.2 capabil să înregistreze materiale video în rezoluție 4K cu 60 fps. 

Mă rog, ideea este alta. Au îmbunătățit telefonul, iar diferențele față de Galaxy S22 Ultra sunt sesizabile în sensul bun la nivel de fotografii făcute în low-light, pe timp de noapte, dar și în ce privește calitatea înregistrărilor video. 

 1. Autonomie bună

S23 Ultra rezistă în sesiunile prelungite de jocuri, iar SOT-ul este pe ce era adus pe S22 Ultra, spre exemplu

Nu am făcut pasul spre Galaxy S22 Ultra pentru că pe scenariul meu de utilizare nu reușeam să trec testul unei zile de utilizare. Aș fi reușit doar dacă bateria era încărcată la maxim. Dacă cumva plecam de acasă cu sub 80%, pe la 14.00 – 15.00 ar fi avut nevoie de reîncărcare. 

Nu este cazul aici. Galaxy S23 Ultra trece testul unei zile de utilizare fără absolut nicio problemă. Și mă refer la un scenariu de utilizare intensiv, cu sincronizare pe mai multe conturi, internet, social media, uneori și multe fotografii + materiale video. 

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun smartphone Android, Galaxy S23 Ultra mi se pare a fi cea mai inspirată alegere în momentul de față. Nu-i găsesc puncte contra majore. 

Articol susținut de Samsung. Opiniil exprimate aparțin strict autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.