Când au apărut imprimantele 3D probabil că ți-ai pus mâinile în cap și ai spus că așa ceva este de domeniul science fiction-ului. Ei bine, câtiva ani mai târziu poți să îți cumperi chiar tu așa ceva și să printezi orice dacă vrei. Ei bine, cam la fel s-a întâmplat și în cazul imprimantelor normale sau al imprimantelor multifuncționale. Atunci când au apărut, au și revoluționat și uimit lumea, iar acum le poate achiziționa oricine.

Dar vine întrebarea, dacă și de ce ai nevoie de o imprimantă în casă? Te ajută atât de mult încât merită să faci această mică investiție? Ei bine, de regulă îți achiziționezi o imprimantă dacă fie ești profesor sau lucrezi într-un domeniu unde îți trec prin mână contracte și fel de fel de hârtii.

În acest articol vorbim puțin despre motivele care te-ar putea convinge să îți iei o imprimantă normală sau o imprimantă multifuncțională. O să vorbim atât despre cele simple, dar și despre cele multifuncționale, iar după vei decide tu dacă ai nevoie de una și dacă da de care dintre ele.

De ce să alegi o imprimantă simplă?

Imprimanta Epson EcoTank L18050

Imprimantă testată recent pe Gadget.ro, una concepută pentru volum serios de printare

Dacă ești genul de om care lucrează mai mult de acasă și nu are nevoie de o imprimantă multifuncțională, una simplă o să fie potrivită pentru tine. De ce? Pentru că imprimanta simplă este mai ieftină, comparativ cu o imprimantă multifuncțională. Totuși, prețul mai scăzut al celei simple vine și cu mai puține funcții pe care le ai la dispoziție. Imprimanta simplă vine doar cu funcția de imprimare de documente și de imagini.

Tocmai de aceea vorbeam mai sus că dacă nu lucrezi de acasă și nici nu lucrezi cu atât de multe documente, nu ai nevoie de o imprimantă multifuncțională. Dacă doar mai ai de tras trimiteri de la doctor, imagini din vacanță sau bilete de avion, o imprimantă simplă o să fie de ajuns pentru tine.

Un alt scenariu în care o imprimantă simplă ar fi mai bună comparativ cu o imprimantă multifuncțională ar fi dacă ești student. Doar și tu ai fost, ești sau urmează să fii student, iar sursele tale de venit nu sunt ridicate. Dar la facultate vei avea nevoie de o imprimantă unde să îți scoți diferite materiale de studiu sau chiar lucrarea de licență. De aceea o imprimantă simplă o să fie o alegere mai înțeleaptă, este și mai ieftină și nu ai nevoie de toate funcțiile pe care le are o imprimantă multifuncțională.

Ca să tragem o concluzie, imprimanta simplă este potrivită celor care nu au atât de multă nevoie de funcții și vor doar să imprime niște documente, fără să dea o mică avere pe una multifuncțională.

De ce să alegi o imprimantă multifuncțională?

Ca să răspundem la întrebarea de mai sus, trebuie să aflăm ce funcții are mai exact o imprimantă multifuncțională. Imprimanta multifuncțională, pe lângă funcția de imprimare care este de bază, mai poate să scaneze documente, să le copieze, iar în unele cazuri mai au și funcția de fax. Știm că sună comic să te referi la fax în 2023, dar în cazul companiilor mari poate să fie eficient.

Imprimantă multifuncțională de la Brother ce a fost la review pe site

Dacă tot am mențioant mai sus despre companiile mari, ele sunt și majoritatea care cumpără astfel de imprimante. Într-o astfel de companie ajung o mulțime de documente, printre care și contracte de semnat sau documente care sunt scanate și trimise mai departe.

Dacă te numeri printre oamenii care își conduc propria afacere din sufragerie, tot respectul. Însă, dacă ai un business, înseamnă că ai și multe hârtii de semnat, imprimat și trimis mai departe, Așa că, o imprimantă multifuncțională s-ar putea să fie angajatul lunii la tine în firmă.

Dacă te regăsești în cele de mai sus și consideri că ai nevoie de toate aceste funcții, îți recomandăm o imprimantă Brother care  poate să fie mai scumpă, dar și foarte bună. 

Te-ai decis? Simplă sau multifuncțională?

Acest articol este susținut de către eMAG și nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.