Software

Samsung GALAXY S10 este cu siguranţă unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale momentului (dacă nu cel mai bun), însă chiar şi acest device are problemele sale. Din primele review-uri şi teste apărute în dot com se pare că tehnologia de deblocare facială ar fi foarte uşor de păcălit.

Cei de la androidauthority.com au strâns câteva exemple care confirmă această afirmaţie:

  • Unbox Therapy şi The Verge au putut debloca telefonul cu un scurt filmuleţ cu faţa utilizatorului;

  • Cei de la Android World au putut intra fără probleme în smartphone doar prin scanarea unei banale fotografii a utilizatorului;

  • Un utilizator de Twitter a confirmat că a putut debloca device-ul fratelui său prin analiza facială, chiar dacă cei doi nu sunt gemeni şi chiar au multe trăsături diferite.

Din păcate deblocarea facială nu pare a oferi securitatea de care are nevoie un utilizator în 2019, iar până la apariţia unui update software care să rezolve această neplăcere, mai toate site-urile de specialitate recomandă utilizarea unei alte metode de securizare (cel mai indicat ar fi cititorul de amprente integrat în display).

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.