Tablete

În cadrul Dell Solutions Tour am dat și de o zonă de expoziție cu cele mai recente produse ale companiei americane. Dell XPS 18 Portable All-in-One Desktop era o noutate pe plan local și nu cred că a ajuns în stocurile magazinelor. Erau peste 7 – 8 unități expuse.

Specificațiile hardware pentru Dell XPS 18 Portable All-in-One Desktop:

– display de 18.4 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli;

– procesor Intel Core i3-3227U, i5-3337U sau i7-3537U, până la 8 GB memorie RAM pe 1600 MHz, HDD de 500 GB;

– placă grafică integrată Intel HD Graphics 4000;

– Windows 8;

– Wi-Fi b/g/n, Intel Wireless Display, bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0, jack de 3.5 mm, cititor de carduri;

– baterie cu opt celule și 69 WHr, 2.28 kg.

Presupun că vor updata all-in-one și cu procesoare mai noi din seria Intel Haswell, dar nu știu nimic oficial din acest punct de vedere. Caracasa este fabricată din aluminiu, display tactil. Primești pe lângă stand și all-in-one și tastatură + mouse, deși de cele mai multe ori vei folosi controlul prin touch.

Dell-XPS-18-All-in-One-Desktop (4)

Deschiderea din dock se face ușor și la nevoie poți spune că ai o tabletă de 18.4 inch și puțin peste 2.2 kg. Poți merge cu ea prin casă sau ieși cu ea pe terasa din curte, dar văd dați seama că portabilitatea sa este redusă. Nu-i concepută pentru o astfel de utilizare. Totuși, pentru anumite activități s-ar putea să fie perfectă. Cu siguranță aduce un plus la capitolul portabilitate și funcții îndeplinite față de un all-in-one clasic.

Presupun că Dell testează piața cu XPS 18 și dacă vor avea succes vor veni cu acest concept și pe ecrane mai mari de 21, 24 sau 27 inch. Prețul lui Dell XPS 18 începe în SUA pentru configurația de bază cu Intel Core i3 de la 899 dolari.

Update: Știu că introducerea la categoria Tabletelor este ușor forțată, dar nu avem configurat și segmentul All-in-One PC. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.