Tablete

Pe lângă Dell XPS 18 am avut ocazia să văd la lucru și tableta Dell XPS 10 Tablet cu Windows RT și CPU Qualcomm Snapdragon S4 Pro la 1.5 GHz. Este una dintre puținele tablete cu CPU Qualcomm și Windows RT / gândit special de către Microsoft pentru arhitectura ARM.

Prețurile încep în SUA de la 299 dolari. Sunt mai multe variante în funcție de spațiul de stocare și existența conectivității 4G / LTE. Ar fi o variantă de bază cu 32 GB și fără 4G, alta cu 64 GB / fără 4G și cea de top cu 64 GB și LTE.

Specificații pentru Dell XPS 10 Tablet: 

– display de 10.1 inch cu rezoluție 1366×768 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro la 1.5 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD;

– Windows RT;

– 4G / LTE la versiunea de top, Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, adaptor pentru conectorul pe 40-pin pentru HDMI;

– cameră principală de 5 Megapixeli și frontală de 2 Megapixeli;

– baterie inclusă cu 2 celule de 28Whr. Autonomia ar ajunge la 10 ore cu bateria inclusă și la 18 ore în combinație cu tastatura dock. Cântărește 635 gr. în versiunea Wi-Fi și 645 gr. cu Wi-Fi + 4G / LTE și ajunge la 1.31 kg cu tastatura dock.

Dell-XPS-10-Tablet (1)

Era expus cu tastatura dock. Aș spune că este un device polivalent care la nevoie se transformă în notebook, iar pentru portabilitate mai mare o poți utiliza ca tabletă. Se vede experiența Dell în domeniul business, sticlă Gorilla Glass peste display-ul de 10.1 inch, marginile sunt fabricate din aluminiu / duraluminiu utilizat și la fabricarea avioanelor, tastatura dock are zona în care-ți odihnești mâinile din magneziu.

Dă impresia de produs premium cu finisare excelentă. Prețul în SUA mi se pare ofertant. Rămâne de văzut dacă vor alege să promoveze acest device și în România.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.