TCL este un nou venit pe piața de televizoare din România, primele detalii le-ați găsit într-un articol de acum câteva săptămâni.

Acum au revenit cu o adiție nouă în gamă – TCL 65EC780. Accentul este pus pe design (margini subțiri pe trei laturi, au folosit metal în construcția sa, design ce mizează pe un profil cât mai subțire etc). Sunt cuvinte puternice în comunicat: design atemporal, lux, cel mai avansat sistem de smart TV, filmele, muzica și jocurile video pătrund într-o nouă dimensiune. :)

Este un smart TV cu Android, ecran 4K de 65 inch / 165 cm sau 55 inch / 139 cm. Încorporează un sistem de sunet cu 4 difuzoare de la ONKYO ce au capacitate de 60W RMS pe modelul cu ecran mai mare și 56W pe cel cu diagonală mai mică. Important de precizat este că au integrat tehnologiile  Dolby Vision și Dolby Atmos (video și sunet).

Respectă standardul HDR10+ pentru aplicațiile ce livrează conținut în acest format. Am uitat să punctez că au implementat un ecran LED cu White Colour Gamut (tehnologie ce în opinia TCL ar mări gama de culori cu 30%). Sunt încorporate Google Home și Google Assistant (mi se pare logic câtă vreme este un Android TV…). Este compatibil și cu Alexa (pornești muzica, informații legate de știri și vreme, schimbarea canalelor TV – funcție utilă, ajustare a volumului etc).

Procesorul de pe TCL 65EC780 este de tip quad-core, 16 GB spațiu de stocare. Dimensiunile sale cu stand sunt de 1448 x 931 x 337 mm și fără stand 1448 x 861 x 95 mm. Este compatibil cu standardul VESA pe formatul 400×200. Cântărește 24.8 kg.

Prețurile recomandate încep cu 5999 lei (l-am găsit la eMAG cu mențiunea Stoc Epuizat pe diagonala de 65 inch). Deja a apărut o unitate la Resigilate, pentru 5599 lei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.