TCL și-a propus să democratizeze accesul la tehnologie de top în domeniul televizoarelor cu panel QLED. Modelele C71 și C81 vor fi listate și în România.

Trebuie să fac o scurtă introducere. Cred că este destul de clar pe cine vizează compania chineză, QLED este un tip de panel făcut cunoscut de către Samsung. TCL merge pe un teren deja bătătorit de către gigantul sud-coreean.

Am reținut din comunicat că piața românească este cea mai importantă pentru TCL din Europa de Est (2020 este și anul în care au intrat oficial pe plan local). QLED-urile din seria C71 au diagonale pe 50, 55 și 65 inch, iar seria C81 vine în configurații pe 55, 65 și 75 inch. Prețul de vânzare pornește de la 687 euro pentru C71 și 815 euro pentru C81. Vă dați seama că vorbim despre diagonalele cele mai mici, de intrare în gamă (50 și 55 inch).

Ce tehnologie încorporează televizoarele QLED TCL din seriile C71 și C81?

  • 4K HDR PREMIUM, respectă standardele HDR10+ și Dolby Vision HDR;
  • modelele de 65 și 75 inch au tehnologia 100Hz Motion Clarity (afișează 100 de cadre pe secundă);
  • Dolby Atmos pe partea de sunet (experiență de sunet tridimensională, cel puțin așa scrie în comunicat :));
  • seria C81 dispune de un sistem de sunet ONKYO 2.1 cu difuzoare pe față și subwoofer în spatele televizorului;
  • TCL AI-IN – algoritm bazat pe inteligență artificială ce optimizează experiența video și audio;
  • Android 9 + Google Home și Google Assistant, compatibil cu Alexa (sunt disponibile aplicații precum Netflix, Amazon Prime Video, YouTube – specifice unui televizor cu Android TV);
  • T-Cast și Chromecast pentru streaming de pe PC sau smartphone;
  • input lag de 10ms, 3 x HDMI, 2 x USB 2.0;
  • telecomandă inteligentă bazată pe control vocal avansat, butoane rapide pentru aplicații cheie.

Pe partea de design au ales să mizeaze pe televizoare subțiri (slim, cum le descriu în materialele de presă). Au suport cu trei picioare și sunt compatibile cu standardul VESA pentru cei interesați să le prindă în perete (mă rog, cred că nu prea sunt televizoare de peste 1000 – 1500 lei fără suport VESA).

TCL QLED C71 și C81 le veți găsi în magazinele online, dar și în cele de retail clasic. Am observat că un model de televizor TCL a ajuns și pe la Orange. Au promis că vor trimite modele la review în viitorul apropiat, iar Darius le va întoarce pe toate fețele înainte de a urca recenziile pe site.

Galerie de imagini cu QLED-urile TCL din seria C71;

Galerie de imagini cu QLED-urile TCL din seria C81;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.