Am ajuns la al treilea sistem desktop PC de la PC Garage pe care îl testez. Primul a fost Arkay, al doilea Balaur, ambele au venit cu procesor de la AMD. De data aceasta vedem la lucru un PC cu ”creier” Intel, sistem ce este oferit de PC Garage în exclusivitate de Black Friday 2020, așadar avem în față o ediție limitată.

Nu am primit și prețul pentru acest sistem, dar ni s-a promis o adevărată ofertă pentru PC-ul de gaming Viking Black Friday Limited Edition, așa că sunt cu adevărat curios și eu să văd ce ne-a pregătit PC Garage de 13 noiembrie 2020.

Specificații sistem desktop PC de gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage

Specificatii desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage

Design

Desktop PC de gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage

Am primit sistemul gata asamblat, în cutia carcasei Segotep Polar Light V2. Pe lângă unitate, am mai găsit sigilate într-o pungă: telecomanda ce controlează cele 3 ventilatoare montate suplimentar în carcasă, un cablu pentru sursă / placa de bază, cablul de alimentare, CD cu drivere pentru placa de bază și câteva pliante cu diferite informații despre placa de bază și cea video:

Carcasa sistemului Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage este una cu un design modern, cu o ușoară tentă industrială, susținută de cele 10 șuruburi cu cap tip imbus ce fixează două fâșii din plexiglass fumuriu, ce se întind una pe partea frontală, cealaltă pe cea superioară.

În spatele acestor fâșii sunt grile mari de aerisire. Astfel de grile mai vedem în spate și pe partea de jos, dar acestea sunt mai mici.

Pe laterala din stânga este o mare bucată de plexiglass atașată șasiului carcasei prin 4 șuruburi ce se pot desface cu mâna.

Picioarele de susținere a carcasei sunt patru la număr. Sunt din cauciuc tare ce are în centru o bucată de burete. În funcție de preferințe sau nevoie, aceste bucăți de burete pot fi înlăturate și astfel carcasa se va sprijini direct pe picioarele din cauciuc. Aderența mi s-a părut mai bună direct pe aceastea.

Carcasa Segotep Polar Light V2 nu vine cu niciun ventilator atașat, dar sistemul Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage propune trei ventilatoare AQIRYS Aries ARGB de 120 mm, două în față, unul pe spate. Fiecare este cu iluminare RGB, ce poate fi controlată prin intermediul micuței telecomenzi.

Iluminarea este sincronizată mereu între cele trei ventilatoare, iar posibilitățile de control sunt mai mult decât suficiente.

Cooler-ul pentru procesor, model Inter-Tech Argus SU-800 RGB, are și el iluminare RGB, dar aceasta nu este controlabilă. Este de tip curcubeu ce-și schimbă mereu nuanțele.

Mi-a plăcut mult modul de asamblare a componentelor în carcasă, managementul cablurilor este optim, foarte puține fire sunt la vedere. Totul pare de calitate, nu impresionează neapărat, dar oricum absolut nimic de comentat.

Performanță

Teste benchmark desktop PC de gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage

Trecem la ceea ce contează. Am trecut sistemul Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage printr-un set de teste de benchmark, ale căror rezultate le-am inclus în tabelul de mai jos alături de cele ale unui alt sistem de gaming de la PC Garage, mai puternicul Arkay.

Teste benchmark desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage

Rezultatele nu sunt deloc rele pentru ceea ce PC Garage încadrează în zona de PC pentru Light Gaming. Dacă sunteți curioși ce alte sisteme desktop PC din aceeași categorie mai puteți găsi la PC Garage, puteți accesa acest link, unde sunt în total 16 modele.

Screenshots din CPU-Z cu informații despre sistemul desktop PC Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage:

În timpul testelor de benchmark, dar și când am rulat jocurile de test, am monitorizat temperaturile de pe procesor și de pe placa video, unde nu s-au înregistrat valori ridicate. Ba din contră, cel mai sus pe CPU s-au atins doar 65 de grade Celsius, în timp ce pe GPU s-a ajuns la 69 grade Celsius.

Sistemul activ de răcire format din 3 ventilatoare de 120 mm pe carcasă, plus cel de pe CPU tot de 120 mm și cele două de pe placa video, se dovedește extrem de eficient în a ține sub control strict temeperaturile de pe componentele cheie. Este important de menționat că imediat ce sarcina de pe procesor sau de pe placa video este redusă, în doar una – două secunde scad și temepraturile cu multe grade Celsius, stabilizându-se în jurul a 28 – 32 grade în idle.

Mai spun aici că turația celor trei ventialtoare montate pe carcasă poate fi controlată manual din telecomandă în două trepte ( Low și High) sau poate fi lăsată pe Auto (tot din telecomandă).

În ceea ce privește performanța în gaming, am testat următoarele titluri, la rezoluție Full HD, de fiecare dată cu setările maxime disponibile pentru fiecare:

 • GTA V – 88 fps mediu, 139 fps maxim, 63 fps minim;
 • PUBG – 92 fps mediu, 131 fps maxim, 74 fps minim;
 • Far Cry 5 – 77 fps mediu, 167 fps maxim, 52 fps minim;
 • Battlefield V – 95 fps mediu, 131 fps maxim, 65 fps minim;
 • Fortnite – 97 fps mediu, 136 fps maxim, 73 fps minim;
 • NFS Heat – 67 fps mediu, 96 fps maxim, 51 fps minim.

Preț

Sistem desktop PC de gaming Viking Black Friday Limited Editionprețul va fi afișat odată cu începerea ediției Black Friday 2020 la PC Garage. Eu am făcut un calcul pe componente spre a vedea cam la ce ne putem aștepta. Avem (prețuri de la PC Garage):

Total sistem (fără a include asamblarea) – aprox. 3.700 de lei.

Concluzii

Desktop PC de gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage

Desktop PC-ul de gaming Viking Black Friday Limited Edition va fi disponibil la vânzare strict pe durata promoțiilor de Black Friday 2020 la PC Garage, campanie ce urmează a începe din primele minute ale zilei de 13 noiembrie. Cel mai probabil, precum în anii precedenți, vor fi ceva probleme la miezul nopții, pentru ca mai apoi site-ul să fie accesibil tuturor.

Eu recunosc că sunt curios care va prețul acestui sistem, ce nu este deloc rău. Mi se pare destul de echilibrat, deși, ca de fiecare dată, fiecare se poate să aibă alte preferințe atunci când își asamblează propriul PC. Eu zic că dacă va fi afișat un preț bun, cu o reducere corectă, Viking Black Friday Limited Edition poate fi o alegere inspirată pentru cei ce caută un sistem de light gaming. 

PRO

 • carcasă cu desing interesant, asamblare de top, management optim al cablurilor;
 • Sistem de răcire foarte eficient, nici în cele mai solicitante sarcini temperaturile nu ajung deloc sus, sunt bine ținute sub control;
 • ansamblu hardware suficient de performant pentru light gaming;
 • configurația sistemului poate fi modificată de către utilizator după achiziție fără a pierde garanția.

CONTRA 

 • atât timp cât nu știm prețul acestui sistem în ediție limitată nu pot emite puncte contra, totul depinde de costul final.