Cu două toamne în urmă testam un PC de gaming în ediție limitată, ce era conceput strict pentru ceea ce se vrea a fi cea mai mare campanie promoțională din an. Azi revin cu o nouă versiune a PC-ului de gaming Viking Black Friday Limited Edition de la PC Garage, una pregătită pentru 2022. Nu am disponibil pentru voi și prețul acestui sistem, ce va fi afișat oficial abia în momentul în care marele magazin online va da startul Black Friday 2022. Dar dacă găsiți că este de interes, atunci poate merită să-l urmăriți pe 11 noiembrie. Bine, eu știu prețul, doar că nu-l pot împărtăși, pot doar să vă spun că este unul bun raportat la tot ce primești.

Specificații sistem desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022 de la PC Garage

Specificatii desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022 by PC Garage

Design

Desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022 by PC Garage

Sistemul vine în cutia carcasei, în care mai este un cablu de alimentare.

Carcasa Aerocool Shard RGB Tempered Glass nu este una pretențioasă, dar nici nu pot spune că i-am găsit mari probleme pe vreo direcție. Este solidă chiar dacă tabla din care este confecționată cea mai mare parte nu este una foarte groasă. Finisajele nu sunt cele mai fine, sunt destule muchii ceva cam tăioase, dar asamblarea este făcută strașnic.

Pe partea frontală există un model 3D cu o diagonală ce luminează RGB și o parte transparentă, ce este din plastic și nu din sticlă. Un astfel de material, ba chiar sticlă securizată, este pe laterala din stânga, ce se desface destul de simplu, sunt patru șuruburi ce pot fi deșurubate cu mâna goală. La fel se poate întâmpla și cu laterala din dreapta, din tablă, ce este ținută la locul ei printr-un mecanism cu glisare, care se blochează cu două șuruburi.

Pe partea de sus este o grilă acoperită de o plasă metalică ce se fixează la locul ei prin magneți.

Jos sunt patru picioare cu burete pe zona de contact cu podeaua, precum și o altă grilă acoperită cu plasă metalică, ce însă se scoate și se pune la loc un pic mai greu, neavând magneți.

Carcasa vine din fabrică cu 4 ventilatoare gata montate. Este unul în spate, ce evacuează aerul, și trei frontale ce aduc aer din afară. Toate vin cu iluminare RGB, mai există și o fâșie cu astfel de efecte pe partea frontală a carcasei, dar și placa video are o iluminare mai mult sau mai puțin discretă. Nu s-a făcut abuz pe partea de LED-uri, există ceva acolo pentru fanii acestor lumini, dar nimic care să fie extravagant.

Carcasa permite un bun management al cablurilor, iar cei de la PC Garage au făcut o treabă bună în această privință cu unitatea ce a ajuns la mine.

Performanță

Am rulat pe sistemul Viking Black Friday Limited Edition 2022 de la PC Garage aceleași teste prin care trec mai toate computerele pentru care scriu recenzii în ultimul timp. Rezultatele relevă un PC de gaming foarte capabil, unul ce poate fi încadrat fără doar și poate în zona medie-superioară. Nu vine cu cele mai recente sau cele mai performante soluții, dar mixul este bun.

Capturi de ecran din CPU-Z cu informații despre desktop PC-ul de gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022 de la PC Garage:

Am așezat scorurile obținute de Viking Black Friday Limited Edition 2022 lângă cele ale unității testate în 2020:

Teste benchmark desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022 by PC Garage

Pe toată durata rulării testelor de benchmark au fost monitorizate temperaturile de pe componente:

După cum se poate observa nu s-a ajuns la valori de speriat, ba din contră, totul a rămas într-un interval mai mult decât decent, semn că întreg sistemul de aerisire și răcire activă își face treaba cum se cuvine.

Preț

Sistem desktop PC de gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022prețul va fi afișat odată cu începerea ediției Black Friday 2022 la PC Garage. Eu am făcut un calcul pe componente spre a vedea cam la ce ne putem aștepta. Avem (prețuri de la PC Garage):

Total sistem (fără a include asamblarea) – aprox. 5.187,51 lei (toate prețurile de mai sus sunt cele valabile la data publicării review-ului).

Concluzii

Desktop PC gaming Viking Black Friday Limited Edition 2022 by PC Garage

Sistemul Viking Black Friday Limited Edition 2022 de la PC Garage este unul foarte echilibrat, ce a fost conceput pentru gaming serios, dar care, așa cum veți vedea la momentul oportun, nu va sparge pușculița. Mi se pare că au fost integrate componente care vin cu un bun raport preț / specificații și care laolaltă reușesc să genereze o performanță mai ridicată decât te-ai aștepta.

PRO

  • carcasă solidă, asamblare de bună calitate și management optim al cablurilor;
  • ansamblu hardware echilibrat și performant;
  • aerisire optimă și răcire activă ce nu lasă temperaturile să crească nici în condiții solicitante.

CONTRA 

  • carcasa nu vine cu cele mai atente finisaje, mai sunt zone pe unde apar unele muchii tăioase.

Acest articol este susținut de PC Garage. Unitatea a fost testată timp de 5 zile. Conținutul review-ului aparține strict autorului.