Acum ceva timp vă scriam câteva tips & tricks pe care le-am învățat de-a lungul timpului. Canon împreună cu Școala de Fotografie Freelancer organizează Academia Canon. Timpul de desfășurare este restrâns, pe parcursul unei singure zile. Cursurile au loc în București, dar în funcție de cei care se înscriu ar putea să se desfășoare și în alte locații din țară.
Care sunt condițiile de participare?
a. 50 lei pentru cei care au achiziționat un accesoriu sau un echipament Canon începând cu 1 iulie 2012;
b. 300 de lei pentru cei care nu vor sosi cu un echipament Canon (un aparat foto DSLR sau un accesoriu).
Programul începe la 10.00 – 10.30 și se încheie la 17.00. Sunt două sesiuni cu pauză între ele. Între 10.30 și 13.30 se discută teoretic cu referire la aparatele de fotografiat și obiectivele Canon EOS. Pauză între 13.30 – 14.00 și sesiunea de tips & tricks între 14.00 și 17.00 axată pe moduri de lucru, setarea aparatelor pentru diferite situații și genuri fotografice.
Care sunt motivele pentru care merită să mergi la Academia Canon?
1. Vei afla date interesante legate de istoria unui brand care a inovat continuu în domeniul fotografic. Canon este un jucător global și la momentul actual. Vă asigur că sunt multe chestii noi pe care le veți afla, o enciclopedie fotografică vă așteaptă. Se numește Dan Beșliu și are o expertiză de amploare în domeniu.
2. Dacă ai un DSLR Canon și ești la început. Nu există sesiunea mai bună spre a-ți cunoaște aparatul, spre a face primii pași. Vei descoperi funcții noi, cum să-l foloșești în anumite situații tipice. Sunt multe persoane care folosesc modul AUTO exhaustiv. Un DSLR știe mai mult de atât. Uneori este cazul să recunoaștem că avem de învățat și în loc de experiențe proprii nereușite să primești un sfat util valorează înzecit.
3. Testezi produse Canon la care până acum doar ai visat. Veți avea ocazia să vedeți la lucru și adevărate bijuterii ale Canon, să le iei în mână și să lucrezi cu ele pentru câteva momente. Sunt DSLR-uri care costă zeci de mii de lei. Vei vedea că sunt multe elemente comune între un DSLR de peste 5000 de lei și DSLR-ul Canon entry-level.
4. Socializare și posibilitatea de a cunoaște persoane pasionate de fotografie ca și tine. Este mare lucru să discuți, să afli lucruri noi și toate în domeniul foto. Prețul de 50 lei mi se pare modic și cursul ar costa 300 de lei doar dacă nu aveți un accesoriu Canon pe care-l puteți cumpăra cu câțiva lei de la orice magazin online sau din retail românesc.
5. Vezi ce produs ți se potrivește, ce DSLR ar merita să-l cumperi. Primești un sfat autorizat. Este important să ai deschidere spre cineva care să-ți ofere un sfat bun la un moment dat. La Academia Canon te joci cu diverse aparate, le întorci pe toate părțile, întrebi de funcțiile lor, le vezi cum se descurcă, faci sample-uri foto. După aceea vei putea merge în cunoștință de cauză sau cu un bagaj mai mare de cunoștințe într-un shop dedicat.
Câteva dintre inovațiile Canon de-a lungul celor peste 60 de ani de existență:
I. În 1952 lansează Canon IVSb – primul flash sincronizat cu o cameră de 35 mm;
II. Canon AE1 – SLR, prima cameră din lume cu microcomputer încorporat;
III. Primul SLR digital pentru public în 2000: Canon EOS 30D;
IV. Primul DSLR digital full-frame: Canon EOS 1 Ds;
V. Primul SLR care filmează la 1080p – Canon EOS 5D Mark II.