Software

32 de aplicații au fost eliminate din Google Play. Se pare că au înregistrat peste 9 milioane de downloads. Se discută mult în ultima perioadă vis-a-vis de calitatea aplicațiilor existente în Play Store. Știți că App Store și Google Play au fiecare în parte peste 800.000 de aplicații.

Google a tras tare să prindă App Store din urmă la numărul de aplicații și a creat un mecanism facil în a posta conținut în magazin. Îmi aduc minte că la un moment dat în sub cinci minute am urcat o aplicație în Play Store. Verificarea .apk-ului s-a făcut automat și gata. În App Store trebuiesc îndeplinite multe condiții, nu-i chiar așa de ușor.

Google trebuie să umble serios prin magazinul de aplicații, să perieze conținutul și să adopte un comportament proactiv în ce privește înlăturatul aplicațiilor cu probleme. Va fi un challenge major și prevăd că nu le va fi deloc ușor.

Sunt și prea multe persoane ce dețin un telefon Android și pică în plasă pentru că au un comportament naiv. Să luăm un joc celebru: Need For Speed Most Wanted. Mai sunt zeci de alte aplicații ce folosesc logo-ul NFSMW de la EA și promit jocul respectiv gratuit. Sunt sute sau mii care au dat download și s-au trezit cu o aplicație în plus pe smartphone, una care nu oferă nimic sau conține un wallpaper sau vreo prostie de gen.

Nu strică un strop de atenție în plus la descărcatul de aplicații din Google Play.

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.