Diverse

Zilele trecute am participat la o întâlnire informală a HP în cadrul căreia am avut ocazia de a discuta cu echipa companiei americane la nivel local. Erau cei aflați în conducere pe partea de imprimante, portabile și tablete, desktop PC-uri.

Sunt câteva lucruri interesante pe care le-am aflat.

1. Tableta HP Slate 7 va ajunge și în România de la sfârșitul lui iunie, prețul de comercializare va fi în jurul a 170 de euro. Vorbim de o tabletă cu CPU dual-core, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD, display de 7 inch, cameră de 3.15 Megapixeli, 370 gr.

2. HP Spectre XT TouchSmart de 15 inch – l-am testat, a fost întors pe toate părțile și găsiți toate informațiile necesare într-un review detaliat.

HP Envy TouchSmart Ultrabook

3. HP ElitePad 900 G1 Tablet – tabletă cu Windows 8 care se dorește a fi o alternativă pentru mediul business. Rulează Windows 8 sau Windows 8 Pro, display de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli, protejat cu Corning Gorilla Glass 2, procesor Intel Atom Z2760 la 1.5 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spațiu de stocare, slot pentru SIM și pentru cardurile de tip microSD, Wi-Fi, bluetooth, GPS.

HP ElitePad

Cântărește 680 gr. și aduce o grosime de 9.2 mm.

4. HP ENVY 23 este unul dintre all-in-one-urile pe care mizează în această nișă. Rulează Windows 8 pe 64 biti, încorporează un display de WLED de 23 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, procesor Intel Core i3 2130 la 3.4 GHz, 4 GB memorie RAM și upgrade maxim de până la 16 GB, HDD de 500 GB la 7200 rpm. Au optat pentru NVIDIA GeForce GT630 cu 2 GB memorie inclusă.

HP Envy23 TouchSmart AiO

Difuzoarele audio includ tehnologia Beats Audio. Conectivitatea este asigurată de 4 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, tastatură și mouse wireless inclus.

Apreciez puterea de procesare, nu mai avem de-a face cu un all-in-one slab din acest punct de vedere. Va fi interesant de văzut și prețul de comercializare.

5. HP Deskjet Ink Advantage 6525 e-All-in-One Printer – un fel de all-in-one pe partea de imprimante. Știți că HP este bine poziționat în acest segment, pe plan local sunt lideri de ceva timp. HP 6525 are o sumă de funcții într-un design destul de compact. Cântărește 6.2 kg, scanează la 1200×2400 dpi, 6.5 cpm pe culoarea negru și 5.5 cpm dacă paginile sunt color.

HP-6525

Include tehnologia HP ePrint ce permite să folosești imprimanta via Wi-Fi, trimiți un document la imprimare direct de pe tabletă sau smartphone.

6. Desktop PC-urile nu mai sunt la mare căutare ca în trecut, dar tot mai reprezintă un segment de luat în seamă. Suntem o piață emergentă și produsele low-cost sunt la mare căutare. Lanțurile de retail (Altex, Domo, etc) încă vând destul de bine, HP este partenerul lor de tradiție.

7. Vor mai sosi și alte produse HP cu Android, alte tablete pe lângă HP Slate 7 care-l văd mai degrabă ca un teaser la ceva urma. Compania americană trebuie să se poziționeze puternic pe piața tabletelor și are un ecart serios de acoperit față de concurență. Vă dați seama că nu s-au oferit detalii legate de viitoarele device-uri, nu cred că board-ul local.

8. HP este centrat mai multe pe segmentul business și mai puțin pe consumer.  Bineînțeles că-și doresc să fac cifre de afaceri cât mai consistente și în al doile segment. Afacerile filialei locale se ridică la 100 de milioane euro / an.

9. În zona Pipera este un centru HP cu 3100 de angajați. Mi se pare o valoare cu adevărat remarcabilă. S-a optat pentru România deoarece forța de muncă este pregătită, dar și costurile financiare sunt ceva mai reduse.

Câteva imagini:

Categorii: hprecomandari

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.