Arhiva-Hardware

NVIDIA aduce un produs așteptat în piață, primul loc CPU cu LTE integrat alături de procesor. Nu este poziționat peste NVIDIA Tegra 4, dar promite performanțe excelente.

Este un CPU de tip quad-core la 2.3 GHz de tip quad-core pe ARM Cortex-A9, GPU cu 60 de nuclee de procesare. Se adaugă un al cincilea nucleu ca și la Tegra 3. Acesta facilitează un management mai bun al consumului de energie și ajută la autonomie.

Tegra 4i reprezintă intrarea NVIDIA în lumea SoC, arhitectură ce aduce alături de procesor și partea de conectivitate. Sporul de performanță de la Tegra 3 la Tegra 4i este de 5x. Acest CPU poate fi capabil să susțină un display la 1080p pe 5 inch.

Câteva detalii legate de Tegra 4 și Tegra 4i:


CPU Quad-Core Tegra 4A15, plus un nucleu pentru optimizarea duratei de viață a bateriei Tegra 4iR4 A9, plus un nucleu pentru optimizarea duratei de viață a bateriei
Nuclee GPU Tegra 4 72 60
LTE Opțional via NVIDIA i500 Nucleu integrat NVIDIA i500
Arhitectură de Procesare Foto Da Da

Alături de Tegra 4i a fost prezentat și proiectul Phoenix, un smartphone NVIDIA ce poate fi folosit ca baza de plecare în proiectarea unor telefoane Android pe platforma furnizată de NVIDIA. Reprezintă un produs de tip schiță.