Arhiva-Hardware

NVIDIA a lansat un produs așteptat de entuziaști. Se numește NVIDIA GeForce GTX Titan și a fost gândită ca o placă video / placă grafică pentru cel mai rapid PC de gaming din lume. Încorporează cel mai rapid GPU de pe planetă.

Sunt cuvinte mari pe care NVIDIA nu se teme a le folosi.

Să vedem și declarațiile oficiale:

GeForce GTX TITAN ne va permite să realizăm produsul aproape imposibil pe care clienții noștri l-au cerut de ani de zile: un sistem mic, incredibil de rapid și foarte silențios”, a declarat Kelt Reeves, CEO la Falcon Northwest.

GeForce GTX TITAN este o placă video teribilă – și singura din lume destul de puternică pentru a juca orice joc la orice rezoluție,” a declarat Scott Herkelman, general manager GeForce, NVIDIA. „Iar toată această putere este găzduită într-un design atractiv și atrăgător, pentru ca jucătorii să-și construiască PC-uri de mărimea unei console de gaming, însă mult mai puternice și mereu upgradabile.”

Câteva date cheie legate de NVIDIA GeForce GTX Titan:

– Conține 7 miliarde de tranzistori;

– Are 2.668 nuclee GPU – cu 75% mai mult decât NVIDIA GeForce GTX 680;

– Livrează 4,5 teraflop în punct de precizie unic și 1,3 teraflop în punct de precizie dublă;

– Suportă noua tehnologie GPU Boost™ 2.0 ce sporește automat performanțele grafice, suportă tensiune deblocată și comenzi avansate pentru control mai ridicat;

– Suportă modul SLI pentru o performanță ridicată.

Va fi disponibilă din 25 februarie 2013 la prețul de 4399 lei. 

Categorii: arhiva-hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.