Abia ce a fost lansat, în mod oficial, FroYo sau Android 2.2 pentru device-urile mobile că se discută despre Gingerbread sau Android 2.3 sau 3.0. Lansarea este pronosticată pentru mijlocul lui octombrie iar primele handseturi care să îl ruleze prin noiembrie sau decembrie. Nu cred să fie o distanţă atât de mare între lansare şi device-urile compatibile.
Vorbim de un os mobil la care Google a specificat o serie de cerinţe. Asta îmi aduce aminte de jocurile pentru pc  care cer anumite specificaţii tehnice spre a putea fi instalat sau jucat în condiţii optime. Cerinţele lui Gingerbread sunt:
– procesor de 1 Ghz;
– memorie ram de 512 Mb;
– display de minim 3,5 inch.
Asta înseamnă că HTC Hero sau alte telefoane cu sistem de operare Android fără puterea amintită mai sus vor rămâne cu maximul de upgrade la Android 2.2.
Gingerbread va suporta o rezoluţie de 1280×760 pixeli la un display de minim 4 inch. Această opţiune este numai bună pentru tablet pc-urile dezvoltate pe Android (Motorola, Samsung şi LG urmează să intre în nişa deschisă de iPad).

Categorii: arhiva

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.