Smartphone

Ce este important de stiut?

  • Tutorialul este pentru iPhone 2G cu orice versiune de firmware instalata;
  • Firmware-ul 3.1.3 este ultimul update oficial care va fi disponibil pentru iPhone 2G;
  • Firmware-ul 3.1.3 se poate decoda si debloca (jailbreak + unlock-ul retelei);
  • Firmware-ul 3.1.3 pentru 2G are versiunea modem firmware 04.05.04;
  • Daca iPhone 2G-ul a fost anterior decodat (pentru a functiona in orice retea), procesul nu trebuie repetat deoarece modem firmware-ul nu a fost actualizat.

Ce ai nevoie?

Ce trebuie sa faci?

Pasul 1

Descarca toate cele necesare de mai sus si adauga-le intr-un director pe Desktop pentru a fi usor de gasit. Instaleaza iTunes daca nu il ai deja instalat.

Pasul 2

Conecteaza iPhone-ul la calculator si deschide iTunes

Pasul 3

Selecteaza iPhone-ul din lista din stanga, tine apasata tasta shift pe tastatura si da click pe restore in iTunes. In noua fereastra selecteaza firmware-ul 3.1.3 descarcat la primul pas si click pe Open.

Pasul 4

Asteapta ca procesul de restore sa fie finalizat apoi inchide iTunes si deschide utilitarul redsnow.

Pasul 5

In prima fereastra redsnow, apasa Browse si selecteaza firmware-ul 3.1.2 (NU 3.1.3 deoarece redsnow 0.9.4 foloseste exploit-ul firmware-ului 3.1.2). Dupa verificarea acestuia de catre utilitar apasa Next

Pasul 6

Bifeaza optiunile Install Cydia, Unlock si Already pwned (daca device-ul a mai fost deblocat) apoi apasa Next

Pasul 7

Noua fereastra solicita cele 2 versiuni bootloader descarcate la primul pas (3.9 si 4.6). Adaugati fiecare versiune cu Browse in chenarul dedicat apoi apasati butonul Next

Pasul 8

Inchide iPhone-ul si pregateste-te sa il introduci in modul DFU apoi apasa Next (ghid pentru modul DFU)

Pasul 9

Introdu telefonul in modul DFU conform instructiunilor pe care le ofera redsnow apoi asteapta ca acesta sa finalizeze procesul de jailbreak. Chiar daca pe calculator operatiunea pare finalizata, pe iPhone unele procese vor rula timp de cateva minute.

La finalizare ai un iPhone 2G cu ultima versiune de firmware oficiala pentru acesta deblocat si decodat pentru a functiona in orice retea.

IMPORTANT: pentru orice probleme si intrebari te rugam sa accesezi sectiunea aferenta pe forum! Nu se va acorda “suport tehnic” prin intermediul comentariilor!