Detalii legate de Special Olympics

04/12/2010
Am promis zilele trecute că ajung la un meci de baschet şi din păcate schimbările de program de la serviciu au făcut să nu pot ajunge. Mai ales că baschetul este sportul meu preferat încă din liceu. Mai jos câteva imagini şi comunicatul de presă:

București, 3 decembrie 2010  Organizația non-guvernamentală Special Olympics România a organizat vineri, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, un meci demonstrativ de Baschet Unificat. Evenimentul a avut loc la sala Federației Române de Baschet, Arena Baschet și a făcut parte din evenimentele ce alcătuiesc Săptămâna Europeană a Baschetului Special Olympics.
Special Olympics România este o organizație non-guvernamentală ce are misiunea să organizeze evenimente și competiții care să ofere persoanelor cu dizabilități intelectuale șansa de a se dezvolta fizic și spiritual. Înființată în 2003, organizația a ajutat mulți copii și tineri cu dizabilități să participe la competiții naționale și internaționale, de unde reprezentanții noștri s-au întors întotdeauna cu medalii.
Alături de bocce și fotbal, baschetul este unul din sporturile cele mai îndrăgite de copiii de la Special Olympics din toată lumea. Baschetul unificat își propune astfel să formeze echipe mixte de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale. Organizarea presupune echipe clasice de câte 5 jucători, regula fiind ca întotdeauna o echipă să conțină cel puțin 3 sportivi cu dizabilități.
Astăzi au participat peste 40 de sportivi din cadrul Școlii de Arte și Meserii, nr. 3 București, Fundației Motivation, Școlii Speciale nr. 5 și Asociației Sindromn Down București alături de parteneri voluntari. Printre aceștia s-au aflat bloggeri și jurnaliști care s-au alăturat campaniei și care au venit să-i cunoască mai bine.Pentru sportivii Special Olympics prezența partenerilor de joc a fost un eveniment în sine special.Activitatea sportivă este esențială în procesul de socializare al copiilor cu dizabilități. În timpul jocului, copilul vine în contact cu alți copii sau cu adultul, astfel că jocul are un caracter social. Jocurile sunt esențiale pentru copiii cu deficiențe, deoarece le oferă șansa de a se juca cu alți copii, de a se integra în colectiv. Prin intermediul participării la diferite
 competiții sportive acești copii își îmbunătățesc comportamentul, capacitatea de autocontrol, coordonare și își dezvoltă în același timp și spiritul de echipă” a declarat Mariana Timofte, profesoara de Educație Fizică și Sport la Școala de Arte și Meserii, nr. 3, București.
Cu ocazia Săptămânii Europene a Baschetului Special Olympics, ce se desfașoară în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie 2010, în mai multe orașe din țară s-au desfășurat meciuri de baschet la care au fost invitați tinerii cu dizabilități intelectuale să joace alături de persoane fără dizabilități. Pe 4 și 5 decembrie Special Olympics organizează la Academia Națională de Educație Fizică și Sport București, Turneul Internațional de Gimnastică Artistică la care participă peste 50 de copii și tineri cu dizabilități din România, Italia, Ungaria și Malta. 

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.