Dezactiveaza descarcarea automata a Windows 10 in Windows 7 si 8 Software

Odată cu Windows 10 Microsoft a schimbat modul în care livrează noile versiuni Windows cu unul asemănător celui practicat de Apple, și anume sub formă de upgrade gratuit dacă deții o versiune anterioară. Însă din diferite motive nu toată lumea dorește să treacă la ultima versiune.

Microsoft, în entuziasmul creat de acest nou mod de a opera, a uitat să facă descărcarea acestor fișiere o opțiune pentru utilizator și în loc a decis ca acest proces să fie automat, inclusiv pentru cei ce doresc să rămână la Windows 7 sau 8/8.1. Iar când te gândești că fișierele necesare actualizării consumă mulți GB de spațiu inutil, ca să nu mai spun de banda consumată în situația în care te afli pe o conexiune limitată, începi să vezi gravitatea erorii comise de Microsoft.

Din fericire însă există o metodă prin care poți dezactiva descărcarea acestor fișiere, și una foarte simplă. Dacă upgradeul de la Windows 7, 8 și 8.1 la Windows 10 îți este livrat cu ajutorul unor actualizări, atunci dezinstalarea acestora vor împiedica sistemul tău de la a descărca fișierele menționate mai sus. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii urmatori.

1. Accesează Control Panel -> Programs and Features.

2. În meniul situat în partea stângă a ferestrei va trebui să faci click pe View installed updates.

Dezactiveaza descarcarea automata a Windows 10 in Windows 7 si 8

Pasul anterior îți va deschide o listă a actualizărilor Windows instalate pe sistemul tău, asemănătoare cu cea de mai jos.

Dezactiveaza descarcarea automata a Windows 10 in Windows 7 si 8

3. În această listă localizează actualizările ce poartă numerele următoare, în funcție de versiunea sistemului tău de operare:

  • Windows 7: KB3035583, KB2952664 și KB3021917
  • Windows 8/8.1: KB3035583 și KB2976978

4.click 2 (dreapta) pe actualizările menționate mai sus și selectează Uninstall.

NOTĂ: După dezinstalarea unei actualizări ți se va cere să repornești PC-ul. Îți recomand să nu faci acest lucru decât după ce le-ai dezinstalat pe toate.

5. Repornește PC-ul.

Gata! Ai dezactivat descărcarea automată a upgradeului gratuit Windows 10. Însă va trebui să ții cont că atunci când vei folosi funcția de update a Windows actualizările menționate mai sus vor fi descărcate din nou. Poți preveni acest lucru accesând Control Panel – Windows Update, localizează aceste actualizări, fă click 2 (dreapta) pe fiecare și alege Hide. Astfel acestea vor fi ascunse și nu vor mai fi descărcate automat.