Dezactiveaza functia Quick Launch a camerei de pe Samsung Galaxy S6, S6 Edge Software

Am fost surprins să aflu că, odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge, cei de la Samsung au renunțat la activarea S Voice prin dubla apăsare a butonului Home. Fiind un utilizator HTC, sunt obișnuit ca această combinație să servească meniului multitask. Nu îți pot spune de câte ori m-am enervat lovindu-mă de S Voice încercând să accesez meniul multitask pe un telefon Samsung.

Cu toate că acele zile au trecut, am observat în mediul online că foarte mulți utilizatori se plâng de decizia celor de la Samsung de a înlocui scurtătura S Voice cu cea pentru deschiderea rapidă a camerei foto. Motivele ar fi activarea accidentală în buzunar ce poate duce la o descărcare rapidă a bateriei sau la poziționarea degetului pentru a folosi cititorul de amprente.

Însă cei de la Samsung s-au gândit la acest aspect și au adăugat o opțiune prin care poți dezactiva funcția de deschidere rapidă a camerei foto. Dacă și tu te-ai lovit de astfel de situații urmează pașii de mai jos pentru a o dezactiva.

Din meniul Settings

  1. Deschide Settings din lista de aplicații.
  2. Din categoria Device alege Applications.
  3. Localizează și selectează Camera.
  4. Dezactivează opțiunea Quick Launch.

Din interiorul aplicației camerei

  1. Deschide aplicația Camera.
  2. Accesează meniul de setări a camerei.
  3. Dezactivează opțiunea Quick Launch.

După dezactivare dubla apăsare a butonului Home te va duce pe ecranul principal, iar funcția de Quick Launch o poți reactiva oricând din aceleași locații de mai sus.