Televizoare

Sfârşitul de săptămână vine cu o veste interesantă din partea Digi (RCS & RDS). Începând de sâmbătă 24 noiembrie, Digi 4K, prima televiziune 4K din România  va intra în perioada de teste. Astfel, abonaţii Digi TV vor putea experimenta în primă fază câteva meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport şi documentare, toate la o rezoluţie Ultra HD.

Primul eveniment transmis în acest format va fi Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite din Formula 1. Pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi vom vedea cele mai puternice maşini de curse din lume, un Lewis Hamilton deja campion şi o cursă cu totul specială: aceasta începe în lumina zilei şi se încheie în lumina strălucitoarei nocturne ce înconjoară circuitul, fiind singura cursă cu tranziţie zi-noapte din calendar.

Digi 4K va fi disponibil pentru început doar abonaţilor din marile oraşe, urmând ca apoi treptat să fie difuzat în toată ţara. Postul va fi oferit gratuit în grila de programe Digi TV (cel puţin în perioada de testare), iar pentru a fi identificat de televizor va fi necesară o rescanare. Cei nerăbdători pot căuta manual postul la frecvenţa 498000Hz, modulaţie QAM 256.

“Pentru Digi (RCS & RDS), testarea și apoi lansarea televiziunii Digi 4K, în premieră în România, continuă istoria noastră de 25 de ani în a oferi cele mai bune servicii, la cele mai competitive prețuri din piață și pentru orice categorie de consumatori”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Grupului Digi | RCS & RDS.

Investițiile în zona tehnică sunt estimate la 220.000 de euro, iar cheltuielile pentru conținut se ridică la 230.000 de euro (în 2019 urcă la 1.3 milioane euro). La pachet pe lângă conținutul în 4K este oferit și sunet la calitate Dolby.