Diverse

Programul Rabla pentru electrocasnice este pregătit de implementare. Ordinul ministrului mediului nr. 1172/2018 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 987 din 21 noiembrie 2018, astfel că din acest moment programul poate fi demarat oricând.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) are toate aprobările necesare, tot ce mai trebuie să ne anunţe este data de început şi procesul de înscriere.

Pentru a se putea înscrie în acest program, solicitantul trebuie să aibă domiciliul în România, vârsta minimă 18 ani, buletin / carte de identitate valabilă, să nu aibă datorii la bugetul de stat şi la cel local şi să îşi dea acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către AFM.

Rabla pentru electrocasnice funcţionează după acelaşi principiu ca cel pentru maşini: un aparat vechi în schimbul unuia nou.

Valoarea voucherelor oferite variază între 200 şi 400 de lei astfel:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Se pot achiziţiona mai multe vouchere, însă nu mai mult de unul pentru fiecare categorie (poţi primi 3 vouchere dacă ai la schimb o maşină de spălat, un aer condiţionat şi un frigider la achiziţia de noi aparate din aceeaşi categorie).

Sursa: avocatnet.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.