Retelistica

La mijlocul acestei luni aflam că Digi a renunţat la abonamentul Fiberlink 300 şi toţi abonaţii vor primi update gratuit la Fiberlink 500 (între timp majoritatea au trecut deja la vitezele mărite).

Încă de atunci se zvonea că Digi pregăteşte noi abonamente mai puternice, inclusiv unul de 10 Gbps precum cel din Spania. Iată că zvonurile s-au adeverit, iar Digi a confirmat astăzi prin intermediul unei conferinţe de presă lansarea a două noi abonamente:

  • Fiberlink 2.5 G cu 2.5 Gbps – 45 lei / lună TVA inclus;
  • Fiberlink 10 G cu 10 Gbps – 50 lei / lună TVA inclus.

Noile abonamente vor fi disponibile treptat astfel:

  • de la 1 octombrie – părţi din Sectorul 1, Bucureşti;
  • din decembrie – tot oraşul Bucureşti;
  • din martie 2022 – Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea şi Timişoara;
  • până la final de 2022 – restul reşedinţelor de judeţ.

Se pare că Digi va pune la dispoziţie echipamente compatibile tuturor clienţilor săi, desigur cu unele costuri suplimentare (acestea nu au fost menţionate).

Ce alte clarificări au fost oferite în cadrul conferinţei ?

  • echipamentele din scările blocurilor sunt deja compatibile;
  • indiferent de forma de echipament aleasă (achiziţie personală sau chirie Digi), utilizatorul trebuie să primească un media convertor care poate scoate 10 Gbps pe port Ethernet, iar acest echipament va avea o chirie suplimentară (nu ştim încă preţul);
  • pentru a beneficia de avantajale celor două noi abonamente trebuie ca utilizatorul să aibă device-uri compatibile.

„România este inclusă, începând de astăzi, în categoria statelor în care funcționează noua generație a serviciilor digitale, datorită tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G. Este o inițiativă curajoasă a companiei noastre, prin care dorim să îmbunătățim semnificativ experiența clienților și, sperăm noi, să facilităm accesul la internetul viitorului. Performanța acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de DIGI în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulțumesc tuturor colegilor noștri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât DIGI să fie primul operator din România care pune la dispoziția clienților săi cele mai bune servicii de comunicații, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele Digi.

Sursa: nwradu.com