Retelistica

La sfârşitul anului trecut Digi introducea în oferta sa primul router WiFi 6 (802.11 ax) – TP-Link AX10 AX1500 Wi-Fi 6. Vorbim de un router de buget, unul cu viteze destul de bune (îl am de vreo 2 luni şi sunt foarte mulţumit de el – detalii aici).

Iată câteva dintre specificaţiile sale:

  • procesor triple-core la 1.5 GHz, patru antene externe cu tehnologie Beamforming de concentrare a semnalului către utilizatori individuali;
  • Wi-Fi 6 și viteze de până la 1201 Mbps în banda de 5 GHz și 300 Mbps în 2.4 GHz;
  • 4 porturi gigabit LAN + 1 port gigabit WAN;
  • compatibil cu Amazon Alexa (control al router-ului prin comenzi vocale).

Chiria acestui router este de 3 lei / lună.

Până acum pentru instalarea sa era nevoie şi de un ONT punte, unul la care să fie conectată fibra optică. Digi nu avea în oferta sa un ONT compatibil WiFi 6 astfel că era necesar acest artificiu.

De câteva zile însă Digi are în stoc şi a început chiar să şi livreze către utilizatori un ONT compatibil WiFi 6. Modelul este Huawei HG8147X6 şi dacă nu mă înşel (sper să nu spun vreo prostie) este chiar primul ONT compatibil WiFi 6 din România. Acest ONT are şi port CATV astfel că nu mai este necesar un alt echipament separat pentru televiziunea prin cablu.

Huawei HG8147X6 va fi oferit abonaţilor Digi pentru 3 lei / lună.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.