Retelistica

La sfârşit de august aflam că DIGI va încerca să se extindă către o piaţă nouă, asta după ce în primăvara acestui an îşi anunţa ieşirea din Ungaria după ce a fost respinsă la licitaţia 5G din această ţară.

Ţara aleasă era Portugalia şi iată că acum după licitaţia 5G putem confirma oficial că DIGI va intra în această ţară. Dixarobil Telecom, filiala Digi din Portugalia, a câştigat drepturi de utilizare a frecvențelor în benzile 900 MHz, 1.800 MHz, 2.6 GHz și 3.6 GHz. Pentru acestea DIGI va plăti 67.3 milioane de euro.

Operatorul telecom intră astfel pe o piaţă destul de aglomerată dominată de Orange, Vodafone, Movistar (Telefonica) şi MasMovil.

Grupul Digi include Digi Communications NV Olanda, RCS & RDS și entitățile afiliate acesteia. Entitatea mamă a grupului este Digi Communications NV, societate înființată în Olanda cu locul desfășurării activității și sediul în România. Digi operează la acest moment în România (RCS & RDS), Ungaria (Digi T.S. kft) – încă nu este finalizată tranzacţia de vânzare, Spania (Digi Spain Telecom SLU) și Italia (Digi Italy SL).

Sursa: profit.ro

Categorii: digiretelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.