Mi se pare o mișcare cumva așteptată. Digi Communications a trimis un comunicat legat de vânzarea operațiunilor din Ungaria către 4iG.

De ce spun că este o mișcare așteptată?

Pentru că au avut de-a face cu o sumă de piedici în ultima perioadă, prin țara vecină. Nu au primit acordul de a participa la licitația 5G, iar în 7 februarie au pierdut pe ultima cale de atac la Înalte Curte de Justiție și Casație a Ungariei, au primit o sumă de amenzi de la autoritățile maghiare etc.

În ultimul comunicat legat de rezultatele financiare pe 2020, erau amintite 2.3 milioane RGU în Ungaria pe comunicații fixe și 173.000 RGU pe comunicații mobile (RGU = unitate generatoare de venituri). Veniturile se ridicau la aprox. 200 milioane euro, iar EBITDA în jur de 54 milioane euro (EBITDA = profitul net + cheltuiala cu dobânda + cheltuiala cu impozitele + cheltuiala cu amortizarea + deprecierea ). 

4iG este un operator cu activitate de peste 25 de ani în Ungaria, iar prin târg umblă vorba că ar fi o companie apropiată de actualul premier – Viktor Orban.

Mai multe detalii legate de acord găsiți aici. Trebuie speificat că discutăm despre o potențială achiziție ce ar intra în vigoare din septembrie 2021. Presupun că Digi Communications se pregătește pentru licitația 5G din România, dar și pentru extinderea operațiunilor din Spania.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.