Grupul DIGI este format din RCS & RDS S.A și toate entitățile sub care își desfășoară operațiunile la nivel local. În urmă cu câteva zile au dat un comunicat interesant în care evidențiază contribuțiile la bugetul de stat.

În august 2021 au trecut borna a 100 milioane lei (taxe și impozite virate către bugetul de stat).

100 milioane lei = aprox. 20.26 milioane euro (dacă înmulțim cu 12 luni = peste 200 milioane euro / an).

Grupul DIGI are 14.700 angajați la nivel local.

Declarație oficială:

”Prin creșterea continuă a operațiunilor derulate în România, dar și ca urmare a numărului de locuri de muncă pe care le-am creat și menținut de-a lungul istoriei noastre, grupul DIGI reprezintă azi nu doar unul dintre cei mai mari angajatori din mediul antreprenorial local, ci și unul dintre contribuabilii de prim rang la bugetul de stat, prin taxele și impozitele plătite. În luna august 2021, am virat către autoritățile statului 103,3 milioane lei, cea mai mare valoare achitată la nivelul unei luni, în istoria de peste 28 de ani a grupului DIGI. Este o responsabilitate pentru noi să abordăm angajamentele față de colegi, clienți, furnizori, societate în ansamblu cu onestitate, corectitudine, integritate și să construim, în același timp, un model de business durabil, care presupune respectarea tuturor legilor și reglementărilor aplicabile în teritoriile unde operăm”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului DIGI.

Sunt curios cu cât contribuie ceilalți jucători din piață (Orange, Vodafone, Telekom), în aceeași perioadă de timp.

În altă ordine de idei, DIGI încearcă extinderea pe o piață nouă. În Ungaria au fost cumva forțați să-și închidă operațiunile (de fapt au apelat la un exit în favoarea unui jucător local).

Categorii: retelistica
Tag-uri: digiRCS & RDS

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.