Retelistica

Ieri aflam că ANCOM se aşteaptă să obţină minim 580 milioane de euro din vânzarea de licenţe 5G, iar de data aceasta se pare că Digi nu vrea să mai piardă trenul cum a făcut-o în cazul tehnologiei 4G.

Digi Communications se pregăteşte temeinic pentru licitaţia 5G şi împrumută de la bănci bani pentru a susţine această investiţie. Operatorul telecom a încheiat un contract pentru o facilitate de credit sindicalizat multivalutar pe o perioadă de 12 luni pentru suma de 150 milioane euro, însă există posibilitatea ca acesta să fie prelungit cu încă 12 luni cu o majorare de 100 milioane euro (în total Digi poate apela la o sumă de până la 250 milioane de euro).

Banca principală creditoare este Unicredit, însă la nevoie pot interveni şi alte bănci la finanţarea facilităţii de credit (ING şi Citibank sunt şi ele parte din contract).

Contractul de facilitate sindicalizat urmează a fi folosit pentru investiţii şi chiar dacă nu este specificat acest lucru este aproape sigur că Digi va folosi aceşti bani pentru licitaţia 5G.

Sursa: zf.ro

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.