Retelistica

1 august 2019 este o zi importantă pentru piața de telecomunicații locală. Achiziția UPC de către Vodafone intră în funcțiune, iar echipele combinate ne pregătesc oferte atractive pe telefonie mobilă, internet fix și cablu TV.

Vodafone este prezent în România de 22 ani. Printre tehnologiile și noutățile aduse de-a lungul timpului:

 1. Primul serviciu de call center – 1997;
 2. Prima fundație corporativă + lansarea serviciului de SMS, date și fax – 1998;
 3. GPRS – 2001;
 4. 3G – 2005;
 5. 4G – 2012;
 6. Prima rețea NB-IoT – 2018;
 7. Prima rețea 5G – 2019.

UPC are o istorie de 25 de ani în țara noastră. Între premierele UPC regăsim:

 • lansarea televiziunii digitale DVR – 2008, HD – 2009, 3D – 2011;
 • internet de mare viteză – 2013;
 • modemul Connect Box – 2015;
 • divertisment prin platforma Horizon – 2016;
 • viteze de până la 500 Mbps în download pentru întreaga arie de acoperire.

Următorul pas în acest proces de achiziție este și cel mai așteptat. Sunt sigur că Vodafone și UPC și-au făcut temele și se pregătesc să iasă în față cu o ofertă atractivă de tip convergent în care să avem în același pachet: telefonie mobilă, internet fix și mobil, cablu TV.

Declarație oficială:

Murielle Lorilloux, CEO UPC și Vodafone România: „Această achiziție transformatoare creează un partener important pentru servicii de telecomunicații convergente și aduce, totodată, mai multă valoare clienților noștri, facilitând un parcurs ascendent pentru economia digitală a României. De asemenea, acest lucru generează o oportunitate de a deveni un competitor și mai puternic pe piața locală de telecomunicații. Angajații UPC și Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în țara noastră și chiar în Europa. Sunt încrezătoare că experiența și profesionalismul celor două echipe vor conduce la noi premiere și inovație în ceea ce privește produsele de care vor beneficia utilizatorii români

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.