Retelistica

Chiar dacă în această perioadă strategia principală a operatorilor telecom este strâns legată de tehnologia 5G, unii dintre ei continuă să aducă îmbunătăţiri şi celorlalte. Digi Mobil are una dintre cele mai slabe acoperiri 4G la nivel naţional, operatorul funcţionând doar în benzile de 2100 şi 2600 MHz.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Digi Mobil anunţă finalizarea proiectului de extindere a standardului 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz. Testele au fost realizate cu succes în judeţul Argeş, iar în perioada imediat următoare noua bandă va fi disponibilă treptat în toate judeţele ţării.

Pentru o acoperire superioară în interiorul clădirilor şi în mediul rural a serviciului de voce, Digi Mobil va opera banda de frecvenţe de 900 MHz în paralel cu tehnologia 2G.

În acest moment Digi Mobil oferă o acoperire de 99.5% a populaţiei cu tehnologia 3G şi 75% cu tehnologia 4G.

Încă de la prezentarea ofertei de telefonie mobilă, în 2007, a Grupului Digi | RCS & RDS ne-am propus să aducem pe piața locală cele mai bune servicii de telefonie mobilă și date mobile la cele mai competitive prețuri. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G, în reţeaua de fibră optică, am achiziționat cele mai performante echipamente și am adoptat cele mai inovatoare soluții disponibile în domeniu, am recrutat și pregătit unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, am redesenat și reinventat constant ofertele comerciale”, a declarat Vicepreședintele CA al Digi | RCS & RDS, Valentin Popoviciu.

Categorii: digi-mobil

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.