Retelistica

La mijlocul acestei săptămâni vă scriam că în cel mai nou raport ANCOM valabil pentru 2022, toţi operatorii telecom din România acoperă cu voce mobilă minim 98% din populaţia ţării.

Din analizele ANCOM situaţia a ieşit astfel:

  • Orange – 98.5%;
  • Vodafone – 98.4%;
  • Telekom – 98.5%;
  • RCS & RDS – 98.8%.

La scurt timp de la apariţia acestui raport grupul DIGI (RCS & RDS) a început să se promoveze ca fiind operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din România.

Dacă ne uităm la cifrele ANCOM putem spune că este adevărat, DIGI având o acoperire cu 0.3% mai bună decât Orange şi Telekom şi cu 0.4% mai bună decât Vodafone.

Valentin Popoviciu, Vicepreședintele Grupului DIGI a declarat „DIGI a reușit o performanță extraordinară, în decurs de un an, ocupând prima poziție în topul clasamentului ANCOM, în ceea ce privește acoperirea serviciilor de voce mobilă, prin investiții permanente și sustenabile în rețea. Acest rezultat reflectă strategia noastră de a îmbunătăți constant calitatea și acoperirea servicilor, pentru a livra servicii bune și accesibile cetățenilor români, atât în mediul urban, cât și în rural. Acoperirea și calitatea rețelei noastre mobile au crescut în ritm susținut în ultimii ani, iar tehnologia 4G este accesibilă la nivel național, așa cum se poate vedea și pe site-ul ANCOM – aisemnal.ro.”

Este clar că DIGI a investit foarte mult în ultimii ani în dezvoltarea şi extinderea infrastructurii sale, însă numărul impresionant de portări anuale aglomerează reţeaua din ce în ce mai mult, astfel că rezultatele nu sunt peste tot mulţumitoare.

Ce părere aveţi despre acest titlu asumat de grupul DIGI pe baza analizelor ANCOM ?

Sursa: digi24.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.