gAuto

Se pare că din 1 iulie vom avea un program Rabla secundar, unul prin intermediul căruia proprietarii de maşini mai vechi de 15 ani vor primi o sumă de bani pentru casarea acestora. Important de menţionat este că proprietarii se vor putea bucura după bunul plac de banii primiţi, aceştia neavând obligativitatea de a achiziţiona un autovehicul nou.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat într-o conferinţă de presă că “venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program “Rabla” local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi.

Sumele oferite vor avea valori diferite de la judeţ la judeţ deoarece o parte fixă din bani va fi oferită de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar o altă sumă va fi suportată de la bugetele locale. În funcţie de posibilităţile administraţiilor locale, sumele oferite vor varia, dar nu mai puţin de 3000 lei.

Acest program are rolul de a ajuta România să îşi îndeplinească o obligaţie importantă prinsă în PNRR. Ţara noastră promite Uniunii Europene că până în 2026 va îndepărta de pe străzi cel puţin 250.000 de maşini mai vechi de 15 ani.

Sursa: agerpres.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.