Arhiva

Începând cu data de 12 ianuarie 2012 se pot face cereri de personalizare a domeniilor web. Astfel, vor putea apărea după această dată site-uri cu adrese, gen .pepsi sau .cola.
Astfel, aproape orice cuvânt va putea deveni sufix al unei adrese de internet, trecând de la cele mai populare terminaţii .com, .org, .net la cele mai bizare, inedite sau comice: .virgin, .girl sau mai ştiu eu ce alte idei ne-or mai veni în minte.
De altfel controversata, această decizie încurajează competitivitatea si oferă o posibilitate de alegere mai mare, conform celor de la Icann – organismul care reglementeaza numele domeniilor. Se pare, totuşi, că Association of National Advertisers şi US Federal Trade Commissions şi-au manifestat dezaprobarea faţă de această decizie, din cadrul asociaţiei făcând parte şi cele mai mari companii din Statele Unite ale Americii.
Trecerea nu va fi una necostisitoare. Nu toată lumea îşi va putea permite. Icann percepe o taxă de 185 000 de dolari pentru înscriere doar. Operaţiunea întreagă ar putea ajunge la jumătate de milion de dolari, spune Johnatan Robinson, director al Afilias, companie care administrează extensiile .info sau .mobi. Aplicaţiile se pot depune până în luna aprilie.
Ce părere aveţi de această nouă găselniţă?

Sursa: BBC