Telefoane Mobile

Intel încearcă de mult timp să intre pe piaţa smartphone-urilor şi iată că a reuşit prin noul model al celor de la Lenovo, K800. Acesta este primul smartphone ce va avea un procesor de pe platforma Intel 32 nm Medfield.

Mai exact, K800 va rula pe Penwell SoC ce are un procesor 1.6GHz Intel Atom Z2460. Momentan procesorul este single-core, dar Intel plănuieste să aducă cât mai curând şi unul dual-core. Procesorul grafic este PowerVR SGX 540 puţin modificat, deoarece este urcat până la 400 MHz.  În ceea ce priveşte consumul de energie al acestui procesor, acesta este destul de scăzut. Comparativ cu procesoarele de pe telefoane precum iPhone 4S, Galaxy S II, HTC Sensation sau LG Optimus 2x, procesorul de la Intel consumă cel mai puţin în majoritatea aplicaţiilor.

În ceea ce priveşte modelul K800, acesta va rula Android 2.3 Gingerbread şi va fi disponibil din trimestrul al-2-lea (Q2), pentru început în China.

Update: K800 are un ecran de 4,5 inch cu un display HD TFT, cameră de 8 megapixeli ce filmează în format HD, WCDMA HSPA + 21 Mbps radio wireless, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 şi GPS.

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.