Software

Pe 6 martie 2024 va intra în vigoarea o nouă lege la nivelul Uniunii Europene, Digital Markets Act, cea care obligă Apple să ofere alternative utilizatorilor săi.

În prezent Apple joacă după propriile reguli, orice achiziţie realizată în App Store de un utilizator este comisionată cu 30%. De aici mărul muşcat câştigă miliarde de dolari anual, iar constrolul este asigurat nu doar la nivel financiar, cât şi în ceea ce priveşte securitatea.

Apple trebuie să se adapteze dacă vrea să mai vândă în continuare în Uniunea Europeană, astfel că cele mai noi surse susţin că gigantul american va permite spre finalul lui 2023 instalarea de magazine de aplicaţii third party pe iOS. Practic utilizatorii vor putea instala / cumpăra aplicaţiile şi din alte surse, aspect ce îi va afecta una dintre sursele certe de venituri.

Şi pentru utilizatori există un risc în plus, magazinele de aplicaţii third party neputând garanta un nivel de securitate la fel de ridicat precum o face Apple.

Dacă în general nu îmi plac propunerile Uniunii Europene, această lege este foarte bună pentru că oferă alternative, ai posibilitatea de a compara. Va depinde de tine ca utilizator să alegi ce consideri că este mai bun pentru tine. Majoritatea va merge mai departe cu plata aplicaţiilor prin App Store din comoditate, dar vor exista şi câţiva “răzvrătiţi.”

Sursa: bloomberg.com

Categorii: appleios
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.