Retelistica

Digi a început să trimită SMS-uri abonaţilor săi prin intermediul cărora îi informează pe aceştia că începând de luna viitoare vor fi implementate anumite modificări legate de minutele internaţionale incluse în planul tarifar:

Din 01.05.2020 tariful pentru apelurile catre principalele destinatii mobile din Europa scade de la 0.02 euro/min la 0.012 euro/min, fara TVA. Din 21.05.2020 minutele incluse pentru apelarea principalelor destinatii mobile din Europa se modifica pentru o serie de tari si sunt disponibile pentru operatorii urmatori: Germania (Vodafone), Marea Britanie (EE), Austria (T-Mobile), Spania (Digi Spania), Franta (SFR, Free Mobile), Ungaria (Digi Ungaria), Belgia (Proximus,  Orange), Grecia (Vodafone, Wind). In cazul in care oferta noastra nu va satisface nevoia specifica de comunicare pentru retelele mobile din Europa, aveti posibilitatea sa renuntati la serviciul Digi Mobil in 30 de zile, fara despagubiri. Echipa Digi”

Făcând un rezumat rapid avem 2 puncte de interes principale:

  • din 1 mai 2020 tarifele către principalele destinaţii mobile din Europa scad de la 0.02 euro / minut la 0.012 euro / minut fără TVA;
  • din 21 mai 2020 se elimina minute internaţionale gratuite către anumite destinaţii. Practic a fost redus numărul operatorilor telecom parteneri, iar în Spania şi Ungaria sunt eliminate toate destinaţiile cu excepţia reţelei Digi.

Pozitiv este că tariful a fost redus, astfel putem suna la costuri mai mici în afara operatorilor prinşi în planul tarifar, negativ este că numărul operatorilor prinşi în planul tarifar a fost redus la minim, în anumiţe ţări fiind posibile apeluri gratuite doar în reţeaua proprie Digi.

Cei ce nu sunt de acord cu aceste modificări, pot renunţa la serviciul Digi Mobil fără a li se solicita despăgubiri.

Sursa: media-max.ro