Diverse

Vânzările Xiaomi sunt în scădere în China, iar compania caută soluţii de redresare prin expansiunea internaţională. Lipsa brevetelor face ca acest proiect să avanseze cu viteza melcului, însă Xiaomi speră ca până în 2017 să fie prezent oficial atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Europa.

Un pas destul de important în acest sens a fost făcut săptămâna aceasta când Xiaomi a achiziţionat de la Microsoft aproximativ 1500 de brevete. Acestea includ pachetul Office (Word, Excel, Powerpoint şi Outlook), Skype sau OneDrive şi vor fi preinstalate pe toate device-urile Xiaomi cu Android începând cu lansările din luna septembrie a acestui an.

Producătorul chinez va încerca în continuare să achiziţioneze licenţe, brevete şi patente pentru a debuta oficial şi în acele zone unde la momentul actual sunt prezenţi prin intermediul aşa numitei pieţe gri.

Sursa: engadget.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.