Diverse

Numărul de decese din Sydney în rândul pietonilor a crescut în 2015 cu 49% comparativ cu 2014, iar autorităţile s-au întrebat care ar putea fi factorii acestei creşteri îngrijorătoare. Unul dintre răspunsuri a fost acela că datorită telefoanelor inteligente, pietonii nu sunt atenţi la semnele de circulaţie şi pot traversa prin locuri nepermise.

Pentru a diminua acest risc australienii s-au gândit ca din decembrie să testeze pentru o perioadă de 6 luni semafoarele montate la nivelul solului. Astfel pietonii atenţi mai mult la Facebook decât la trafic vor putea vedea mult mai uşor dacă trec pe verde sau nu. Pentru început vor fi montate semafoare în 5 zone intens circulate din Sydney la un cost de 250.000 dolari australieni, iar dacă acestea vor fi eficiente vor dezvolta acest sistem în întreg oraşul.

O iniţiativă similară a fost implementată în Augsburg, Germania în luna aprilie, iar scopul acestor semafoare a fost acelaşi: salvarea “augsburgienilor” de la dispariţie :) .

poza 2

Sursa: mashable.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.