Software

Serviciul de streaming video Disney Plus a fost relansat pe consolele Sony PlayStation 5, astfel că de acum înainte aplicaţia poate fi descărcată în mod automat pe console, iar producţiile disponibile vor putea fi redate la o calitate 4K HDR.

Interesant este că aplicaţia Disney Plus putea fi utilizată şi până acum pe Sony PlayStation 5, însă se pare că varianta veche nu era o aplicaţie dedicată acestei platforme, ci o versiune uşor adaptată destinată platformei mai vechi Sony PlayStation 4, una ce permitea rularea la un format maxim de 1080p.

Relansarea aplicaţiei elimină astfel toate limitele şi barierele, utilizatorii / abonaţii urmând a putea urmări filmele şi serialele favoritate la cea mai bună calitate.

“O parte esențială a strategiei noastre de expansiune globală presupune să venim în întâmpinarea consumatorilor oriunde s-ar afla, de aceea suntem încântați să consolidăm Disney Plus pentru utilizatorii PlayStation 5. Faptul că putem susține streaming video 4K HDR pe platformă va îmbunătăți experiența de vizionare pentru fani.” a declarat Jerrell Jimerson, EVP of Product & Design, Disney Streaming.

Pentru cei mai noi în domeniu, Disney Plus este platforma dedicată de streaming care cuprinde filme și producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere, printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje. Având acces la vasta gamă Disney de filme si divertisment TV, Disney Plus găzduiește, de asemenea, cele mai noi lansări de la The Walt Disney Studios, iar prin intermediul Star, oferă cele mai noi apariții de la 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures și multe altele.