Tablete

De curând gadget.ro vă prezenta display-ul anunțat de Samsung, produs în colaborare cu Nouvoyance, ce deține printre specificații o dimensiune de 10.1 inch, rezoluție 2560×1600, ceea ce face ca densitatea pixelilor să numere 300 dpi. Mai mult decât atât, display-ul este mult mai luminos decât orice display produs până acum, mai eficient din punct de vedere al consumului de energie, cu 40% mai redus decât al unui display LCD. Și spațiul pe care îl ocupă acest display a fost micșorat.

Însă nu doar aceste specificații au fost îmbunătățite. Display-ul reușește să redea mult mai fidel culorile, detaliile, iar pixelii nu mai sunt descifrabili cu ochiul liber. Efectul pe care îl are lumina directă a soarelui asupra ecranelor LCD este redus în cadrul display-ului despre care discutăm. Așadar cititul cărților sau revistelor, vizionarea filmelor sau folosirea aplicațiilor sau a jocurilor vor fi experiențe mult mai plăcute.

Avem toate motivele să ne dorim ca tabletele pe care le folosim să dețină acest display. Singura întrebare care ar mai fi de lansat este: când va fi disponibil?

Conform surselor din cadrul Nouvoyance, display-ul este total dezvoltat și a intrat în primele faze de producție. Însă, din păcate, asta nu înseamnă că nu vom mai avea de așteptat. Primele tablete care ar putea să implementeze această tehnologie ar fi cele care se vor lansa în primăvara anului următor, 2012.

Sursa: Gizmodo