Samsung este principalul furnizor de paneluri OLED pentru iPhone. Așa se va întâmpla și la seria iPhone 13 Pro ce Apple se pregătește să o lanseze în septembrie 2021.

Câteva detalii speculate la bursa zvonurilor:

  • Samsung a primit o comandă de 80 milioane unități (iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max cu panel LTPO OLED și rată de refresh la 120Hz urmează a fi furnizate de către compania sud-coreeană);
  • LG Display a primit o comandă de 30 milioane unități (OLED-urile ce urmează a fi regăsite pe iPhone 13 și iPhone 13 Mini);
  • BOE este al treilea partener al Apple (alături de LG Display va furniza ecranele pentru iPhone 13 și iPhone 13 Mini).

Până la sfârșit de 2021, Apple va primi:

  • 120 milioane display-uri OLED de la Samsung;
  • 50 milioane paneluri de la LG Display;
  • 9 milioane unități de la BOE.

Producția a început cu o lună mai devreme față de anul trecut, iar lansarea pentru seria iPhone 13 este așteptată a reveni în septemnbrie, așa cum Apple ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu excepția lui 2020.

iPhone 13 și iPhone 13 Pro se vorbește că ar avea display de 6.1 inch, iar iPhone 13 Pro Max de 6.7 inch (idem cu iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max).

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.