Software

A mai trecut o lună și statistica versiunilor Android adusă de către Google a primit un update. Cu această ocazie avem și primele informații legate de Android 8.0 Oreo, software-ul pe care-l vom găsi din fabrică pe Pixel 2 și Pixel 2 XL. 

Topul versiunilor software Android:

  1. Android 6.0 Marshmallow – 32%;
  2. Android 5.0 și 5.1 Lollipop – 27.7%;
  3. Android 7.0 + 7.1 Nougat – 17.8%;
  4. Android 4.4 KitKat – 14.5%;
  5. Android 4.1 + 4.2 + 4.3 Jelly Bean – 6.6%.

Android 8.0 Oreo debutează pe 0.2% din terminalele Android. În ultima parte a lui 2017 mai sunt telefoane mobile cu Android 2.3 Gingerbread – 0.6%…

Fragmentarea software este unul dintre elementele slabe ale sistemului de operare dezvoltat de Google. Am văzut că încearcă cumva să impună standarde mai ridicate către companiile ce produc hardware cu Android, prin sistemul de certificare GMS (acronim de la Google Mobile Services).

Mai este mult până departe ca să închei într-un mod enigmatic. Android Nougat lansat în 2016 abia ce a atins 17.8%, iar lider rămâne 6.0 Marshmallow anunțat în 2015.

Cred că doar pentru un geek contează software-ul de pe smartphone, câtă vreme funcționează fără probleme cu aplicațiile și jocurile din Google Play, fără lag – iterația Android de pe terminal chiar nu mai importă.

Sursa: Developer.Android.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.